Beş yıl önce AK Partili Şahinbey Belediyesi’nden alınan arsa ve üzerindeki 4 katlı binanın belediye tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınmasına Baharoğlu Giyim sahibi Mehmet Settar Baharoğlu tepki gösterdi. Baharoğlu, sahibi oldukları Bahartürk TV kanallarında vatandaşların mağduriyetlerini ekrana taşıyan programların ardından binaya yıkım kararı alındığını iddia ederek, bunun manidar olduğunu söyledi.

Belediyenin yıkım kararını uygulamasını bina önünde davul zurna ile bekleyen Baharoğlu Giyim çalışanları, yıkım kararının hukuksuz olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Baharoğlu Giyim sahibi Mehmet Settar Baharoğlu, 9 Haziran 2010 tarihinde Şahinbey Belediye Encümeni’nin kararıyla 1. parselde yer alan belediye payına, 8 Ekim 2010 tarihinde 33.12 metrekare arsa ve üzerindeki bina için 9 bin 936 lira, 2. parselde yer alan 400 metrekare arsa ve üzerindeki bina için 120 bin lira olmak üzere toplam 129 bin 936 lira belediye veznelerine makbuz karşılığı ödeme yaptıklarını açıkladı.

Söz konusu kaçak olduğu iddia edilen binanın belediye mülkiyetinde iken hiçbir işlem yapılmadığını ve olduğu gibi satışı belediye tarafından yapıldığını dile getiren Baharoğlu, "Tarafımızdan satın alınan binaya o günden bu yana hiçbir şekilde tadilat yapılmamış bir tek çivi dahi çakılmamıştır. Ayrıca binamızın belediyeye ait geriye dönük vergi, harç, rumuz gibi tüm yasal yükümlülükleri zamanında yerine getirilmiştir." dedi.

"Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kendi mülkiyetinde olan binanın satışını yaparken kaçak olduğunu fark edememiş" diyen Baharoğlu, "Şirketler grubumuz bünyesinde yer alan Bahartürk TV kanalında yayınlanan ve vatandaşların mağduriyetlerini ekrana taşıyan programların ardından yıkım kararı alması manidardır." diye konuştu.