MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Diyarbakır’da nevruz istismar edilmekte. PKK terör örgütünün hedeflerine doğru bir siyasal amaç orak kullanılmaktadır. Bu yıl kim ne diyecek ise desin, bizi ilgilendirmemektedir. Bizi ilgilendiren tek bir konu vardır; Ankara’nın sesidir." dedi.

Parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
'Nevruz kutlamaları ile MHP'nin 11. Büyük kurultayı'nın aynı tarihe denk gelmesi ve ABD’nin Suriye’ye yönelik politikasındaki değişikliği nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Bançeli, ‘Her yıl Diyarbakır’da nevruz istismar edilmekte. PKK terör örgütünün hedeflerine doğru bir siyasal amaç olarak kullanılmaktadır.” karşılığını verdi. "Bu yıl kim ne diyecekse desin bizi ilgilendirmemektedir" diyen Bahçeli açıklaması sırasında partisinin 21 Mart 2015’te yapılacak olağanüstü kurultay tarihini de yanlışlıkla başka tarih olarak söyledi. Bahçeli, "Bizi ilgilendiren tek bir konu vardır Ankara’nın sesidir. Ankara’nın sesi de 21 Aralık 2011’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin 11’inci kurultayıdır." dedi.

AMERİKA'NIN SURİYE POLİTİKASI

ABD’nin son zamanlarda değişen Suriye politikasını da değerlendiren Bahçeli, şunları söyledi: "ABD’nin son söylediklerine başından beri takip ettiğimizde çelişkilerle dolu bir siyasettir. İlerde ne olacağı belli değildir. Erken bazı ifadelerle ne Amerikan yandaşı gibi gözükmek ne de Türkiye’yi karanlığa sokmak doğru değildir.” dedi. Bir basın mensubunun “MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Ergenekon ve balyoz birer darbe hevesidir’ şekline ifadeler kullandı bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna,’ “Evet doğru söylemiş. Celal Adan." diye cevap verdi.