Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ikinci yarıyılın başlaması münasebetiyle bazı basın yayın organlarında, 'yarıyıl bitti, tatil bitti sınav maratonu başladı' gibi bazı söylemler var. Sınav maratonu falan yok. Biz SBS’yi kaldırdık, çocuklar normal yazılılarına girecekler, çocuklarımızı telaşlandırmayalım. Maraton falan gibi laflarla çocukları strese sokmayalım.” dedi. Bakan Avcı öğrencilere iğne batırılmasına rağmen balonun nasıl patlamadığını uygulamalı olarak gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankaya İlkokulunda, okul sütü dağıtım törenine katıldı. Törene Bakan Avcı'nın yanı sıra Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, öğrenciler ve davetliler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Pursaklar Saray İlköğretim Okulu öğrencileri dans gösterisi yaptı. Bakan Avcı daha sonra öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Programda açılış konuşmasını yapan Bakan Avcı, elinde 4 yıldır uygulanmakta olan okul sütü dağıtımına ilişkin ayrıntılı bilgiler olduğunu söyleyerek, “Ama bu bilgileri çok da dinlemek isteyeceğinizi zannetmiyorum. Aslında sizin ilginizi çekecek mesela bu balonları patlatmadan nasıl iğne batırabiliriz onu veriyorum. Ama şimdi burada anlatmam. Bazı öğretmenlerinize söyleyeceğim onlar size anlatacaklar. Bir balonu patlatmadan nasıl iğne batırabiliriz diye.” dedi. Bakan Avcı, iğne batırılmasına rağmen balonun patlamamasını uygulamalı gösterdi.

Bakan Avcı konuşmalarının ardından 2/B sınıfında öğrencilere okul sütü dağıttı. Bakan Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın öğrencilere dağıttığı şapka, tişört, boyama kitaplarını gösterdi.

Bakan Avcı süt dağıtımı sırasında bir öğrencinin balonu patlatmadan iğne nasıl sokulur? sorusunu uygulamalı olarak gösterdi.