Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, devletin daha önce yapmayı arzu edip de bugüne kadar gerçekleştiremediği birçok organizasyonun, hür teşebbüs sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Bakan Bozkır, 'yap işlet devret' formülünün uygulanmasıyla birçok başarıya imza atıldığını kaydetti.

Volkan Bozkır, Atatürk Havalimanı'ndaki TAV Yönetim binasını ziyaret etti. Bakan Bozkır’ı gelişte TAV Hava Limanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve diğer yitkililer karşıladı. Burada TAV çalışanlarıyla bir araya gelen Bakan Bozkır, özel teşebbüsün önemine dikkat çekti.

Bozkır, gerek Türkiye’de ve gerekse dünyanın bir çok hava meydanında TAV’ın izinin olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bir çok önemli çalışma ve projenin özel teşebbüsün girişimi sonucu hayata geçirildiğine dikkat çeken Bozkır, “Havaalanı işletmeciliği konusunda yap- işlet -devret formülünün uygulanması ve büyük bir ölçüde devletin daha önce yapmayı arzu edipte bu kadar büyük bir şekilde gerçekleştiremediği operasyonları hür teşebbüsün bilgisiyle ve bir anlamda sonuç odaklı çalışmalarıyla bugüne gelinmesinde bu yap-işlet-devret kavramının sadece hava alanlarında değil Türkiye’ni bir çok alanında da yerleştirmesine ve büyük projelerin uygulanmasına imkan verdi.” dedi.

Bakan Bozkır, konuşmasının devamında dünyanın birçok noktasında Türk firmalarının izinin olmasını gurur verici olduğunu dile getirdi. Bozkır, “Türkiye adına üç kıtada, 6 ülkede, 14 havalimanın olması önemli bir başarı. TAV yaklaşık 1 milyar dolarlık cirosu olan bir şirket. Bunun ötesinde tabi havacılık alanında Türkiye’de sadece TAV bakımından değil havacılık bakımında da çok büyük devrim yaşadık. 50’nin altında uçağı olan bir Türk Hava Yolları’ndan (THY) bugün 280 uçağı olan siparişlerle 450 uçağı ulaşmış bir Türk Hava Yolları’ndan bahsediyoruz. 108 ülkeye 280 destinasyona (noktaya) uçan bir Türk hava yollarımız var. Yaklaşık 33 milyon 7 yüz bin olan yolcu sayısı 166 milyon 500 bine çıkmış vaziyette.” şeklinde konuştu.