Avrupa Birliği (AB)Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, sivil toplumum demokrasinin temel unsuru olduğunu söyledi. AB’den gelecek 192 milyon Euro’nun sivil toplum için harcanacağını belirten Bozkır, “Sivil toplum gücüyle, tenkitleriyle ürettiği projelerle her zaman demokrasini temel unsurların bir tanesidir.” dedi.

Avrupa Birliği (AB)Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği ‘Sivil Toplum Diyaloğu Gençlik Katılımı İçin İşbirliği Projesi Gençlik Zirvesi’ konulu programa katıldı. Bakan Bozkır programa gelişinde Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve diğer partililer tarafından karşılandı. Sivil toplum yapılanmasına dikkat çeken Bozkır, “Sivil toplum gücüyle, aktif katılımıyla, görüşleriyle tenkitleriyle ürettiği projelerle her zaman demokrasini temel unsurların bir tanesidir.” diye konuştu.

Sivil toplumun Türkiye’de uzun yıllar tehlike olarak görüldüğüne dikkat çeken Bakan Bozkır, “Sivil toplum Türkiye’nin geleceği için yararsız belki de zararlı olarak görüldü. Ama 1980’lede 50 sivil toplum kuruluşunun olmadığı Türkiye’den bugün 104 bin sivil toplum kuruluşunu olduğu bir Türkiye’ye gelmekten de gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

‘AB’DEN GELECEK PARA SİVİL TOPLUMA AKTARILACAK’

Bozkır, sivil toplumun, bundan sonraki süreçte Türkiye’de daha da gelişeceğini umduğunu söyleyerek hükümet olarak birinci öncelikleri olacağını kaydetti. Avrupa Birliği (AB) projelerinde de sivil toplum oluşumuna önemli yer ayırdıklarına dikkat çeken Bozkır, “(Sivil toplum), Avrupa Birliği Stratejimizin temel direklerinden bir tanesidir. İnşallah ülkemize aktarılacak 192 milyon Euro miktarındaki bir kaynağı da 2020 yılına kadar sivil toplum ve diyalog programlarında kullanmayı arzu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfusa da dikkat çeken Bakan Bozkır, bunun Türkiye’nin önemli bir güvencesi olduğunu, gençlere siyaset yolunun açıldığını ve gelecek dönemlerde mecliste çok daha genç vekiller göreceklerini kaydetti. Bakan Bozkır ifade özgürlüğünün önündeki engellerin ise büyük ölçüde kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Daha sonra Bakan Bozkır, ‘Sivil Toplum Diyaloğu Gençlik Katılımı İçin İşbirliği Projesi’ kapsamında aktif çalışmalarda buluna gençlere sertifika verdi.