Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu toplam değeri 52 milyon TL olan 9 tesisin temel atma ve açılış törenine katılmak için Kahramanmaraş’a geldi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından açılış ve temel atma törenlerinin yapılacağı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ne gelen Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmada baraj yapına karşı çıkan çevreleri eleştirdi.

Türkiye’de baraj ve gölet yapımının iklimin getirdiği zaruretten kaynaklandığını belirten Bakan Eroğlu şöyle konuştu: “Bazıları barajlara karşı çıkıyor. Barajlara karşı çıkmak cinnettir. Neden? Çünkü Türkiye'de iklim, yarı kurak iklim bölgesidir. Dolayısıyla burada suyun en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda nehirlerde su olmaz, neredeyse kurur. Dolayısıyla kışın biriktirdiğimiz suyu yazın kullanmazsak su veremeyiz. Dolayısıyla mutlaka bunun manası, baraj ve göletler yapacaksın ki biriktirme tesisleri kışın barajlara yağan yağmuru yazın kullanacaksın. Aksi takdirde kışın sulama yok, yazın sulama var. Yazın insanların su ihtiyacı daha fazladır, en azından kışa göre bir buçuk misli daha fazladır ve aynı zamanda sanayinin ihtiyacı daha fazladır. Dolayısıyla bunu dikkate aldık baraj ve göletler yaptık. Şuana kadar 276 tane dev barajı inşaat ettik. Allah'a şükürler olsun Türkiye'nin en yüksek barajını biz inşa ettik. Önce Ermenek Barajı 218 metre, daha yüksek olan 249 metre yükseklikteki Devler Barajı'nı, şimdi daha da yüksek olan 284 metre yükseklikteki Hasköy Barajı ile daha da yüksek hiçbir kimse baraj yapamayacak. En yüksek barajları biz yapma şerefine sahip olduk.”

Açılış konuşmalarının ardından 9 tesisin açılış ve temel atma törenleri yapıldı. Gölet yapım ihalesini alan firma yetkilisini sahneye davet eden Bakan Eroğlu, tesisin erken bitirilmesi için pazarlık yaptı. Firma yetkilisi ise bakan Eroğlu’ndan ödenek istedi.

Bakan Eroğlu, açılış törenin ardından Adıyaman’a hareket etti.