Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu, Türkiye’nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirterek, “Birbirimizi daha çok sevmeye ihtiyacımız var, birlikten güç doğar anlayışına ihtiyacımız var, bize karşı yapılan hesapları bozmak için bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Her geçen gün birlikteliğimizi daha güçlü bir hale taşıyabilmek için evet Kahramanmaraş ruhuna güçlü bir şekilde ihtiyacınız var.” dedi.

Bakan Müezinoğlu, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle Trabzon Caddesi'nde düzenlenen törene katıldı. Tören alanına girişinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Müezinoğlu, ardından Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar'la halkın bayramını kutladı. Törende konuşan Bakan Müezinoğlu, Kahramanmaraş'a verilen İstiklal Madalyası'nın büyük bir şeref olduğunu belirtti.

Türkiye’nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Değerli Kahramanmaraşlı hemşehrilerim bu genç Cumhuriyet'in iki temel ayağı var, birincisi egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer yakışır. Bizler o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe gözlerimizi diktik. O hedefe hep birlikte yürüyoruz, milletçe el birliğiyle, gönül birliği ile yürüyoruz ve inanıyorum ki birçok alanda dünyayla artık yarışabilir bir noktaya geldik. Milli tankını yapabilen, milli uçaklarını yapabilen ve bundan sonraki süreçte de birçok alanda kendi dinamiklerini kuran ve dünyaya Türk milleti de artık daha güçlü bir şekilde vardır diyen bir yolculuğu yapıyoruz. Sağlık alanında artık ambulans uçaklarıyla, ambulans helikopterleri ile şehir hastaneleri ile ve inanıyorum ki tarihi gelecekte önümüzdeki 5’li, 10’lu yıllarda Türkiye bölgesinin sağlıkta turizm merkezi yapacak, Kahramanmaraş'a da bu anlamda farklı dinamikler kazandıracak bir yürüyüşü yapıyorsak, evet 1920’lerdeki Kahramanmaraşlı şehitlerimize borçluyuz, Halil ağalara borçluyuz, Rıdvan hocalara borçluyuz, Sütçü İmam’lara borçluyuz, Ayşe analarımıza, bacılarımıza borçluyuz. O nedenle bu borcumuzu ödeyebilmek için bir şeye ihtiyacımız var; birbirimizi daha çok sevmeye ihtiyacımız var, birlikten güç doğar anlayışına ihtiyacımız var, bize karşı yapılan hesapları bozmak için bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Her geçen gün birlikteliğimizi daha güçlü bir hale taşıyabilmek için evet Kahramanmaraş ruhuna güçlü bir şekilde ihtiyacınız var.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Kahramanmaraş halkının işgalci güçlere karşı amansız bir mücadele vererek istiklaline kavuştuğunu söyledi. Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Erkoç’un Kahramanmaraş'a verilen kırmızı şeritli İstiklal Madalyası'nı bayrağa takması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden törende 'Sütçü İmam', 'Abdal Halil Ağa' ve 'Bayrak' olayları canlandırıldı. 12 Şubat kurtuluş töreni, yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin halk oyunları gösterileri, mehter konseri ve geçit töreniyle son buldu.