Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'ye dönmek üzere bindiği Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçağın hava muhalefeti nedeniyle Ürdün'ün başkenti Amman'daki Queen Alia Havalimanı'nda mahsur kaldı. Avcı, uçağın içinde 5,5 saat beklemek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Ürdün Amman-İstanbul seferini yapan THY uçağı yoğun kar yağışına bağlı hava muhalefeti ve havalimanının teknik yetersizlikleri nedeniyle Ürdün'ün başkenti Amman'daki Queen Alia Havalimanı'nda 5,5 saat mahsur kaldı. Uçakta mahsur kalan yolcular arasında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yer aldı. Havalimanında pisti temizleyecek teknik mürettebatın olmaması nedeniyle yolcular uçağın içinde 5 saat mahsur kaldıkları öğrenildi.

Saatler süren gecikmenin ardından Atatürk Havalimanı ulaşan Bakan Avcı, VIP salonuna 12.20'de geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Avcı, "Amman'da bu mevsimde pek rastlanmayan bir kar yağışı oldu. Hem şehir içerisinde hem şehir dışında hem de havaalanında ciddi kar yağışı ve buzlanma vardı. O yüzden bizim uçağımız da pist kapalı olduğu için uzun bir süre beklemek zorunda kaldık. Ancak gerek Ürdünlü yetkililerin çabaları gerek Türk Hava Yollarının organizasyon kabiliyeti, neticede uçtuk, geldik. Ben bu vesile ile hem Ürdünlü yetkililere teşekkür ediyorum. Çünkü bizim uçak için özellikle pisti temizlediler, açtılar. O sayede uçuş yapılabildi. THY personeline de çok teşekkür ediyorum. Hem kaptanlarımıza, hem de uçaktaki görevli arkadaşlarımıza. 5,5 saat az bir süre değil. Normal yolcu psikolojisini zorlayan bir süre. Ancak çok güzel idare ettiler yolcuları." dedi.

Bir ara, "Uçağı boşaltalım ve otele mi alalım?" tartışmasının da olduğunu belirten Avcı, "Ama o takdirde belki havaalanının 2 gün kapalı kalma tehlikesi vardı. Bir kez uçak boşaldıktan sonra tekrar toparlamak zor olabilir." diye konuştu. Havalandırma ve klimaların sürekli çalıştığını belirten Avcı, "Zaman zaman içerisi çok sıcak olmasın diye kapattılar. Yani çok güzel idare ettiler." şeklinde konuştu.

'AMMAN'DAKİ OKULLARI DA TATİL ETTİK'

Basın mensuplarının, kaymakamlıklar tarafından İstanbul'da bazı ilçelerde okulların tatil edildiğini belirterek bir değerlendirme yapması istenen Avcı, "Ha bu arada biz Amman'a gitmişken oradaki okulları da tatil ettik." şeklinde espri yaptı. Basın mensuplarına şaka yaptığını ancak Amman'da da okulların tatil edildiğini belirten Avcı, "Valilik, kaymakamlara, kendi bölgelerindeki durumlara bakarak kar nedeniyle tatil kararı vermeleri konusunda talimat verdi. Kaymakamlarımız değerlendiriyorlar. Çünkü her ilçenin kendine göre bazı ana arterleri açık olunca vatandaş zannediyor ki her yerde aynı durum. Halbuki çocukların okullara ulaşmasında ara sokaklar da çok önemli. Sadece yağış da değil. Bazen yağış da olur ama ulaşım aksamaz. Bazen yağış yoktur ama kayganlık, zemin buz tutar. Bu durum çocuklar ve servisler açısından sıkıntı olmasın diye, onu valilerimiz en güzel şekilde ilçe milli eğitim müdürlerimize bildirdi. Değerlendiriyorlar ve karar veriyorlar." ifadelerini kullandı.