İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla harekete geçen Kahramanmaraş Valiliği ve Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçede bulunan 80 metruk binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Necati Okay, ilçe genelinde metruk binaların yıkım çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat talimatıyla başlatılan metruk bina yıkım çalışmaları Kahramanmaraş’ta da devam ediyor. Kahramanmaraş Valiliği’nin koordinesinde başlatılan çalışmalar kapsamında Dulkadiroğlu Belediyesi ilçe genelinde 80 metruk binanın yıkıldığını bildirdi.
Divanlı mahallesinde bulunan bir metruk binanın yıkım çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Necati Okay, vatandaşın huzuru ve güveni için başlatılan bu çalışmaları desteklediklerini kaydetti. Başkan Okay, ilçe genelinde metruk bina bırakmayacak şekilde bu yıkım çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirerek şunları söyledi: “Bugün Divanlı mahallemizde bulunan bir metruk binanın yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu şuana kadar yapmış olduğumuz metruk bina yıkımının 80’incisi olmuş durumdadır. İlçemiz sınırları içerisinde bu şekilde metruk kalmış ve yanlış amaçlar için kullanılan binaları İçişleri Bakanlığımızın talimatı, Kahramanmaraş Valiliğimizin de direktifleriyle yıkıyoruz. İlçemiz sınırları içerisinde çevresine ve mahalle sakinlerine zarar veren bu şekilde binaların tamamını yıkma hedefimiz var. Bu minvalde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Yıkılmış olan binaların yerini temizleyerek çevreye görüntü kirliliği oluşturmasının da önüne geçeceğiz. Tabi bu binalar özel mülkiyet olduğu için bu şekilde bir işlem yapıyoruz.”