Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin'e Afyonkarahisar’da katıldığı bir konferansta ‘Başkanlık Sistemini’ anlattığı sırada ‘vatan haini’ diyerek hakaret ettiği iddia edilen Türkiye Gençlik Birliği(TGB) üyesi bir genci, mahkeme 2 bin 81 lira para cezasına ve 5 yıl denetimlik serbestliğe mahkum etti.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Afyonkarahisar’da başkanlık sistemi hakkında konferans vermek için 27 Mart 2013’te Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Genç Liderler Kulübü'nün davetlisi olarak kente gelmişti. Konferans öncesinde güvenlik görevlileri ve emniyet güçleri ile tartışarak konferansın düzenleneceği salona girmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençler, uzun uğraşlar ve üniversite yönetiminin devreye girmesi ile detaylı bir aramadan sonra salona alınmışlardı.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ PROTESTO ETTİLER

Sakin başlayan konferansta Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Tekin, kürsüye çıkarak konuşmasına başladığı sırada "Sizin bu önerdiğiniz başkanlık sistemi bizzat Abdullah Öcalan’ın desteklediği bir sistemdir. Bu başkanlık sistemini Türkiye’ye getirmek, PKK ile aynı safta olmak demektir. O yüzden siz PKK ve ABD ile aynı saftasınız, bölücüsünüz, vatan hainisiniz" diyerek protesto edilmişti. Protestonun ardından genç ve beraberindeki iki arkadaşı apar topar gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülmüştü. Protestocu gençlerden M.A. hakkında Afyonkarahisar 4. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan duruşmada karar çıktı. M.A., Tekin’e hakaret ettiği gerekçesi ile 2 bin 81 liralık para cezasına ve 5 yıl denetimlik serbestliğe mahkum oldu. Öte yandan mahkemeden ceza alan M.A. ve arkadaşları ise kararı sosyal medya hesaplarından duyurarak protesto etti.