Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP'nin seçim hükümetinde yer alması ihtimaliyle ilgili, “Bazı konuların tercihler olmadığını, bazı konuların zorunluluklar olduğunu bilmemiz lazım. Bu bir tercih olmasa da bu bir zorunluluktur.” dedi.

Çorum’un Kargı ilçesinde inşası tamamlanan Hidroelektrik Santrali’nin açılış töreni sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, HDP'nin seçim hükümetinde yer alma ihtimalini anayasal zorunluluk olarak değerlendirdi. HDP’nin demokratik bir seçimle geldiğini söyleyen Yıldız, şunları kaydetti: “Anayasa'nın verdiği yetkiyle beraber, kendilerine bu görev tevdi edilmek durumundadır. Önemli olan o safhaya gelmeden önce seçimle alakalı çalışmalar, hükümet kurma ile alakalı çalışmalar yapılırken bunların düşünülmesi lazım. Bazı konuların tercihler olmadığını, bazı konuların zorunluluklar olduğunu bilmemiz lazım. Bunların anayasanın verdiği görevden kaynaklanan zorunluluklar olduğunun bilinmesi lazım. Bu bir tercih olmasa da bu bir zorunluluktur. Niçin teklif ediyorsunuz milletvekillerine veya siyasi kimliklere derseniz, bunun cevabı son derece net. O da anayasal zorunluluktur. O yüzden kurallara, kanunlara riayet etmek hepimizin görevidir. HDP de bunun bir sonucudur."

CHP veya MHP'den bir ismin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini kabul etmesi halinde görevi devredeceğini dile getiren Yıldız, şu ifadeleri kullandı: “Tabii ki yarın veya bir sonraki gün, ne zaman olursa tabii ki bu görevleri inşallah kendilerine devredeceğiz. Yoksa bir başka arkadaşımıza devredeceğiz, çünkü bunlar kesintiye uğramaz, işler devam edecek."

Bakan Yıldız, görev verilmesi halinde aktif siyasete devam etmek istediğini sözlerine ekledi.