Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Gökay Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'nda 3 askerin şehit olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Yılmaz, “Saldırıyı yapan Çavuş Ahmet Bar Girgin, bölgede diğer personel tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, olay hakkında 9. Kolordu savcısı görevlendirilmiş, jandarma olay yeri timiyle birlikte adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, programları çerçevesinde geldiği Sivas’ta, Doğubayazıt ilçesi Gökay Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'nda, bir piyade çavuşun cinnet geçirmesi sonucu 3 askerin şehit olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, meydana gelen olayla ilgili alınan bilgilere göre, olayda görevli 4 personelin de hudutta gözetleme için kullanılan üç katlı beton gözetleme kulesinde görevli personel olduğunu ifade etti. Konuşmasına saldırıyı yapan ve olayda şehit olanların isimlerini açıklayarak başlayan Bakan İsmet Yılmaz, şunları söyledi:

“Bunlardan saldırıyı yapan Antalyalı Piyade Çavuş Ahmet Bar Girgin, vefat edenler ise Erzurumlu Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez, Kırşehirli Piyade Onbaşı Muhammet Can, Edirneli Piyade Er Akın Buluş.

Söz konusu kulenin en üst katı gözetleme, ikinci katı dinlenme için kullanılıyor. Olay esnasında anılan personeller dinlenme bölümünde bulunmaktaydı. İlk ifadelere ve bilgilere göre, Uzman Çavuş Uğur Gülmez ile Çavuş Ahmet Bar Girgin arasında kesinlikle ideolojik olmayan bir tartışma yaşanmış, Bunun üzerine uzman çavuş tarafından Çavuş Girgin’e ikazda bulunuldu. Bu ikaz üzerine müdahaleye içerleyen Çavuş Ahmet Bar Girgin’in, Uğur Gülmez’i hedef alarak kendisine ait silahı seri konumda ateş açtı, ancak dar alanda diğer iki personelin de isabet alarak vefat ettikleri öğrenilmiştir. Saldırıyı yapan Çavuş Ahmet Bar Girgin, bölgede diğer personel tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, olay hakkında 9. Kolordu savcısı görevlendirilmiş, jandarma olay yeri timiyle birlikte adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.”

İnsanın olduğu her yerde beklenmedik ve makul olmayan hareketlerin olabileceğini kaydeden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: “Bize düşen bunları minimuma indirmek. Yani tepkiyi de makul seviyede tutmak. Bu tepkiye verilecek tepkiyi de makul seviyede tutmak. Bunun için daha çok eğitim lazım. Çünkü en büyük düşmanımız cehalet. Cehaletten büyük yoksulluk olmaz. İşte bunun için de istiyoruz ki eğitim seviyesini artıralım. Bunun niçin her ilimize üniversite hatta ikinci ve üçüncü üniversiteler yapıyoruz. Ama insanın olduğu yerde bunlar olabiliyor. Bunları azaltmanın yolu da cehaleti ortadan kaldırmak, eğitimi artırmak. Tekrar hayatlarını kaybeden Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine de sabır diliyorum. İdari tahkikat neticelendirildikçe kamuoyuna çok daha detaylı bilgi sunulacaktır. Tekrar başımız sağ olsun diyorum.”