Sivas’a yapılacak yeni huzurevinin temeli törenle atıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı törende protokol üyeleri ve davetliler, butona basarak temele ilk harcı koydu. Törende tahtalarla çevrili alana beton dökülerek sembolik olarak temel atılırken iki de kurban kesildi.

Karşıyaka Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı konuşmada, Sivas’ın ikinci bir huzurevine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Herkes bir gün hasta olacak. Umulur ki her türlü ihtiyaçları ailesi tarafından karşılansın ama ola ki ailesinden hiç birisi kalmadı. Yalnız kaldığında işte o zaman sahip çıkacak birisi gerekecek. İşte o zaman devlet baba denir. Eğer ki şefkat istenirse devlet baba, yok eğer ki hizmet istenirse devlet bir evlattır. İşte bugün burada devletin şefkat yüzünü görüyoruz. Devlet babanın bir fonksiyonunu görüyoruz."

Huzurevinin temel atma aşamasına gelmesinin epey zaman aldığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: "Ortaya bir eser koymak zaman, süre, takip, kaynak istiyor. Ama yıkmak kolay.” diye konuştu.

Konuşmaların ve yapılan duanın ardından butona basan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, temel atma törenini gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz müteahhitten 500 günün daha erkene çekilmesini istedi. Milletvekili Ali Akyıldız ile birlikte inşaat süresini 450 güne çekti.

Bu arada 3 blok halinde 12 bin 678 metrekare alanda yapılacağı belirtilen inşaatla ilgili olarak tahtalarla çevrili 10 metrekare alana beton atılması dikkat ekti. Temel kazılmadan toprak üstüne beton dökülmesi ise israf olarak değerlendirildi. Sembolik tören için üstelik iki de kurban kesildi.

Törene Vali Alim Barut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, milletvekilleri Ali Akyıldız ve Hilmi Bilgin ile protokol üyeleri ile davetliler katıldı.