Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköy Sahili'ndeki inşaat alanlarının mahkeme kararları gereğince Baruthane'deki mühürlemenin devam ettiğini, 181 parseldeki lüks apart otel inşaatının da mühürlendiğini söyledi. Kerimoğlu, sahildeki inşaatların turizm alanına yapıldığını ve konut olarak değil, apart otel olarak turizm niteliğinde bir satışın söz konusu olabileceğini açıkladı.

Başkan Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi'nde gazetecilerle bir araya gelerek sahildeki inşaat alanları ile ilgili yaptıkları çalışmaları ve hukuki duruma ilişkin bilgi verdi. Ataköy Sahili'ndeki devam eden inşaatlar hakkında mahkeme kararı üzerine mühürleme yaptıklarını hatırlatan Kerimoğlu, "160 parselde inşaatı devam eden Baruthane'nin mühürleme işleminin devamına ve inşaat çalışmalarının orada yapılmaması yönünde karar almıştır ve bu uygulamasını devam ettiriyor. Bakırköy Belediyesi 181 parseldeki inşaatın bilirkişi ve keşif incelemesi henüz yapılmadığı için, sonrasında da telafisi güç ve imkansız zararlar doğabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak kamu yararını da gözeterek orada mühürleme yapmıştır." dedi.

İnşaat alanlarının hukuku durumu ve geçmişini anlatan Kerimoğlu, 1989 yılından 2013 yılına kadar geçen süre içinde planlama ve yapı inşaat ruhsat izinleri konusunda belediyelerinin görev ve sorumluluğu bulunmadığını belirtti. Kerimoğlu, halihazırda sahildeki iki bölge için yeni mühürleme kararı aldıklarını anlattı.

Basın ve kamuoyunun konuyu yakından takip ettiklerini hatırlatan Kerimoğlu, sahil bölgesindeki 3 ayrı projenin turizm alanında gerçekleştiğini ve konut adı altında satış yapılmasının da söz konusu olamayacağını belirtti. Kerimoğlu, "Orası turizm alan bölgesi. Orası bildiğiniz gibi apart otel. O bölgedeki satışlarla ilgili olarak ancak turizm niteliğinde bir satış söz konusu. Onun dışında konut niteliğinde satışlar yapılıyor ise bununla ilgili yetkili mercilerin karar vermesi gerekir. Telafisi mümkün olmayan gerekçelerle bu mühürlemeler yapıldı. Bir konut projesi lansmanı yapılıyorsa bununla ilgili olarak da bakanlık nezdinde girişimler yapılacaktır, hukuki davalar açma gerekliliği de var ise bu gerekçeyi de göz önünde bulundurarak mutlaka dava açılacaktır." diye konuştu.

181 parseldeki inşaatın mühürlenme gerekçesinin keşif ve bilirkişi incelemeleri yapılması kararının henüz uygulamaya konulmaması olduğunu belirten Kerimoğlu, bu karar uygulanıncaya kadar oluşabilecek zararlar baz alınarak mühürleme yapıldığını kaydetti.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kerimoğlu, inşaat nedeniyle kanuni sınır olan kıyıya 50 metreye kadar inşaat yapılamamasından hareketle bu bölgede de bu hakkın vatandaşlar lehine kullanılması için ellerinden gelen bütün gayreti sarf edeceklerini belirtti. Sahillerin kullanımının Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluğunda olmasına rağmen bu çabalarının devam edeceğini hatırlatan Kerimoğlu, "Biz oraya yurttaşın kolay ulaşabileceği, inşaat alanları arasından her halde bir takım uygulamalar yapacağız. İnsanların sahile ulaşabilmesinin muhakkak bir yöntemini bulacağız. Fakat aslolan bu projelerin durdurulması, iptal edilebilmesi ve devam eden davalar sonrasında tamamen yıkılması konusunda bir gayret içinde olmak. Fakat velev ki olmadı da bütün bu inşaatlar yapıldı bitti de sonrasında vatandaşların o 50 metrelik kıyı kenar çizgisini kullanması konusunda belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.