İzmir'de Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği üyeleri Büyükşehir Belediye binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Dernek avukatı Mustafa Kemal Turan, 'Farklı Cumhurbaşkanım' başlıklı dilekçeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi.

İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan Balçova Arsa Mağdurları, 'Aziz Kocaoğlu ile canlı yayına çıkmak istiyoruz', 'İmdat Balçova Belediyesinden kurtarın bizi', 'Eşitlik ve adalet istiyoruz' yazılı pankartlar açtı. Arsalarındaki imar sorununun çözülmesini bekleyen ve zaman zaman eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, yaşadıkları sorunları anlatan mektuplar hazırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni şikayet eden mektupları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderen arsa mağdurları, yaşadıkları mağduriyetin çözülmesini istedi. Arsa mağdurları Avukatı Mustafa Kemal Turan’ın kaleme aldığı mektupta 4 bin ailenin mağdur olduğunu ve arsa mağdurlarının taleplerini sıraladı.

'Sayın Farklı Cumhurbaşkanım' başlıklı dilekçe şu satırla başlıyor: “Dilekçe ekinde vekaletini sunduğum müvekkilim İzmir kamuoyunda Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği olarak bilinen sivil toplum çatısı altında hukuk mücadelesi veren 4 bin kişiden birisidir. Bu 4 bin kişinin mülkiyet ve imar haklarının yerel yönetim tarafından 40 senedir süregelen ihlali karşısında kısa süreli, dönemsel ve tepkisel refleksler yerine düzenli bir sivil toplum örgütü olarak planlama ve yargı süreçleri içinde uzun süreli aktif hak arama mücadelesi ve bu bağlamda farklı bir sivil toplum hareketi olarak hareket eden bu oluşum 'Farklı bir Cumhurbaşkanı' olmayı şiar edinen şahsınıza konuyu aktarmak ve çözüm bulmak istemektedirler.”

Yaşadıkları mağduriyeti bizzat Cumhurbaşkanlığı’nın Beştepe’deki Külliyesi’nde aktarmak istediklerini yazan Avukat Turan, “Beştepe Külliyesi’ne davet ettiğiniz muhtarlar gibi, bize de bir şans vermenizi rica ediyoruz. Resmi bilgi ve belgeleri 3 şehir plancısı uzmanının bizim dosyamızı incelemekle görevlendirmenizi rica ediyoruz.” dedi. Açıklamanın ardından hazırlanan 4 bin adet mektup Ankara’ya gönderildi.