Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde geçen pazar günkü terör saldırısında şehit olanlardan Balıkesirli 22 yaşındaki Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün, yarın toprağa verileceği bildirildi. Cenaze töreninin zamanına ilişkin resmi makamlardan herhangi bir duyuru yapılmayınca vatandaşlar, öğle saatlerinde Zağnos Paşa Camisi önünde toplandı. Cenaze töreninin bugün yapılmayacağı öğrenenler tepki gösterdi.

Şehit Göçkün'ün, teşhis için Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'ne gönderilen naaşının işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. DNA tahlili için babası Ferhat Göçkün'den dün sabah saatlerinde kan örneği alınarak Ankara'ya gönderilmişti. Yakınları, şehidin dün ikindi namazından sonra toprağa verileceğini açıklamamış ancak işlemler sebebiyle cenaze namazının bugün öğle vaktinde Zağnos Paşa Cami'nde kılınacağını duyurmuşlardı.

Bunun üzerine öğle saatlerinde çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla şehide son görevlerini yerine getirmek için caminin önünde toplandı. Şehidin cenazesinin henüz Ankara'dan gelmediğini öğrenince ise tepki gösterdiler. Bazı vatandaşlar, saatlerdir beklediklerini, Balıkesir Valiliği'nin resmi internet sitesine baktıklarını ancak şehit ve cenaze törenine ilişkin herhangi bir duyuru yapılmadığını ifade etti. Bazı vatandaşlar da kimsenin bilgi vermediğini belirterek, "Kimse bilgi vermiyor. Kaç şehit olduğunu bile kimse bilmiyor. Cenaze gelmedi. Buranın belediye başkanı var, valisi var. Kim açıklama yapacak vatandaşa? Vatandaş saatlerdir burada bekliyor. Neden acaba, yetkili mi yok burada? Bize bilgi verecek kimse yok. Biz bunu istiyoruz. Bize bir tane yetkili gösterin. En azından birisi çıkıp der ki, 'Bugün olmadı, yarın olacak'. İnsanları bu kadar üzmeye kimsenin hakkı yok. Yazık, günah. Böyle başkanlık olmaz. Gelsin buraya açıklama yapsın, 'Kardeşim cenazem bugün yok.' desin." şeklinde tepkilerini dile getirdi.

VALİLİK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Balıkesir Valiliği ise basın kuruluşlarına gönderdiği yazıda, şehit astsubayın gelişiyle ilgili her türlü tedbirin alındığını duyurdu. Açıklama şöyle: "Dağlıca'da şehit olan hemşehrimiz Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün naaşı, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda bulunmaktadır. Şehidimizin ilimize gelişi ile ilgili her türlü tedbir alınmış ve hazırlık yapılmıştır. Süreci takip eden Garnizon Komutanlığı tarafından bilgi geldiğinde, ilimizde yapılacak törenlerin yeri ve saati kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu vesileyle başta şehidimiz Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, Balıkesirli hemşehrilerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz."