Balıkesir'deki Özel Fırat Koleji tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen, 4, 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik, ücretsiz Arif Fırat Bursluluk Sınavı, rekor katılımla yapıldı. Bu yıl sınava giren öğrenci sayısı, geçen yıla oranla iki kat arttı. Geçen yıl 700 öğrencinin katıldığı sınava, bu yıl il genelindeki 150 okuldan toplam bin 400 öğrenci katıldı. Sınav sonucunda dereceye girecek her birimde ilk 20 öğrenciye, yıllık toplam 265 bin lira değerinde eğitim bursu verilecek.

Sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve İngilizce derslerinden sorular soruldu. Sonuçlar, 23 Mart 215 Pazartesi saat 17.00'den itibaren, "www.firat.k12.tr" adresinden, kimlik numarası yazılarak alınabilecek. İlk üçe giren öğrenciye ve ilkokul sınıf öğretmenine altın madalya ve küçük altın, ilk 10'a giren öğrenciye ve ilkokul sınıf öğretmenine gümüş madalya, plaket ve kitap seti, ilk 20'ye giren öğrencilere bronz madalya verilecek. İlk 10'a giren öğrencilerin okullarına da plaket verilecek. Ödül töreni ise 26 Mart 2015 Perşembe saat 18.00'de, okulun konferans salonunda yapılacak.

Sınav sebebiyle erken saatlerde, Özel Fırat Koleji'nin Paşaalanı Mahallesi'nde bulunan binasına giden öğrenciler ve velilerinin heyecanlı olduğu gözlendi. Okul girişinde sınav salonlarını öğrenen veliler, daha sonra bekleme salonunda ve bahçede çocuklarını bekledi. Öğrenciler sınavda ter dökerken konferans salonunda ise Müdür Yardımcısı İsmail İnan tarafından velilere, faaliyetleriyle ilgili bir seminer verildi. Özel Fırat Koleji Müdürü Ramazan Bayram da bursluluk sınavına gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, "Bu yıl beklediğimizin çok üzerinde bir katılım var. Bu durum bizi çok memnun etti. Önemli olan, başarılı öğrencilerimizin fırsat bulabilmesiydi. Rağbet gösteren öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Yönetim kurulumuza da tanımış oldukları bu fırsattan dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi. Geçen yıl yapılan sınava bu kadar ilgi olmadığını belirterek, "Geçen yıl 700 müracaat oldu. Bu yıl biraz endişe ettik ancak tam tersi ciddi bir rağbet var. Her yıl artarak devam eden talebin, insanlarımızı memnun ettiğini görüyoruz. Biz de bu durumdan memnunuz. Okulumuzun, bu yılki TEOG-1'de altı Balıkesir ve Türkiye birincisi vardı. Geçen yıllarda elde edilen TEOG derecelerimizden dolayı insanlarımız, güvenli ortam ve kaliteli eğitim diye bizi tercih ediyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Balıkesir halkımızı da özellikle okul müdürlerinin yönlendirmelerinden dolayı teşekkür etmemizde fayda var. İnsanımız gerçekten de kaliteli eğitimin adresini yine değiştirmedi, Fırat Eğitim Kurumları dedi." ifadelerini kullandı.