İstanbul Fatih Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Ali Yıldırım, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 19. Genç Balkan Matematik Olimpiyatları’nda birinci oldu. Tüm sorulara doğru cevap veren Yıldırım, başarısıyla Türkiye’yi olimpiyatlarda ilk sıraya taşıdı.

Tüm soruları doğru cevaplayan 9. Sınıf öğrencisi Mehmet Ali Yıldırım, 40 tam puanla Balkan Matematik Olimpiyatları şampiyonu oldu. Yıldırım, törenle madalyasını aldı.

Başarısıyla okuluna, ailesine ve öğretmenlerine de sevinç yaşatan M. Ali Yıldırım, “Başarımı öğretmenlerime borçluyum. Düzenli olarak çalışmama sürekli destek oldular, hedef göstererek ilerlemem için fedakârca gayret gösterdiler. Aileme ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yıldırım’ın Matematik öğretmeni Yüksel Demir ise, öğrencisini kutlayarak, “Mehmet Ali hep istekli ve gayretliydi biz de ona yol ve yöntem göstererek ilerlemesinde yardımcı olduk. Düzenli ve disiplinli çalışma sonunda başarıyı mutlaka getirir, kendisini ve ailesini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

BAŞARISIYLA TÜRKİYE’Yİ 1.’LİĞE TAŞIDI

Bu arada, Türkiye’den olimpiyata katılan öğrencilerden 6 kişi dereceye girdi. Başarısıyla göz dolduran çocuklar, 2 altın, 3 Gümüş ve 1 bronz madalya alarak ülkemizi 177 puanla birinciliğe taşıdı. 19 ülkeden katılan çocukların yarıştığı matematik olimpiyatında en yüksek puanı ve altın madalyayı Mehmet Ali Yıldırım aldı. Yıldırım bu başarısıyla dereceye giren 82 öğrenci arasından 1.liği yine Türkiye’den başka bir arkadaşıyla paylaşarak ülkemizin uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edilmesini sağladı