Antalya'da 7. kattaki evlerinin balkonundan 5. kata düşerek mucize bir şekilde hayata tutunan 19 yaşındaki Aybüke Metin, hava almak için balkona çıktığı sırada aniden gözünün karardığını ve daha sonra hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Gözlerini açtığında başında bir sürü insanın olduğunu ifade eden Aybüke Metin, bir daha balkona çıkmayacağını belirtti. Genç kız için ailesi ise 'yeniden doğum' kutlaması yaptı. Anne Ayşegül Metin, bundan sonra kızının iki doğum günü olacağını kaydetti.

Antalya'da önceki gün Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'ndeki Alemdar Sitesi'nde 7'inci katta bulunan evlerinin balkonundan 5'inci kat balkonuna düşen 19 yaşındaki Aybüke Metin, yaşadığı inanılmaz olayı anlattı. Kısa bir süre hastanede müşahede altında tutulan ve sadece sol elinde incinme olan lise son sınıf öğrencisi Aybüke Metin, olay günü arkadaşlarıyla birlikte etütten geldiğini söyledi. Evde arkadaşlarıyla birlikte oturdukları sırada hava almak için balkona çıktığını belirten Metin, demirlere elini yasladığı sırada bir anda gözünün karardığını, bundan sonrasını hatırlamadığını ifade etti. Çenesine bir darbe indiğini hatırladığını anlatan Metin, "Çeneme inen darbeyi hatırlıyorum gerisini hatırlamıyorum. Söylenenlere göre 6. katın merdivenlerine tutunmuşum. O demir de kırılmış. Demir kırılınca ben de 5. katın balkonuna düştüm. İlk uyandığımda itfaiye ve sağlık görevlileri gelmiş. 'İyi miyim?' diye bir şeyler soruyorlar. İsmimi soruyorlar, adımı söylüyorum ama soyadımı hatırlamıyorum. Sordukları sorulara cevap veremiyorum, hiçbir şey hatırlamıyorum." dedi.

Metin, nasıl düştüğünü bilmediğini belirterek, "Sadece gözüm karardı ve uyandığımda 5'inci kattaydım. Tutunduğumu falan hiç hatırlamıyorum. İlk uyandığımda insanlar balkonlara doluşmuşlar. İnsanlar bağırıyor 'ölmüş mü?' diye. Daha sonra itfaiyeci 'hayır nefes alıyor, yaşıyor' dedi. Ben ayaklarımla kollarımı hissetmiyordum. Sağlık görevlisi ellerime dokunuyor, bacaklarıma dokunuyor, his yok. İnsanın o tek korkusu, bir daha yürüyemeyecek miyim? Elim kolum kalkmayacak mı? diye düşünüyorsun." diye konuştu. Hastanede müşahede altına alındıktan sonra doktorların kendisine 'günün kahramanı, bu bir mucize' dediğini anlatan Aybüke Metin, "İnsanlar 'verilmiş bir sadakan varmış' diyor. Yaptığın bir iyiliğin sonucu falan diyor. Daha yaşanacak, görülecek günün varmış diyorlar." dedi. Kendisinin tek yapabileceği şeyin şükretmek olduğunu söyleyen Metin, çevresindekilerin kendisine 'Allah seni bize bağışladı' dediklerini aktardı.

BUNDAN SONRA BALKONA ÇIKMAM

Olaydan sonra kendisinin sürekli bir uyuma halinde olduğunu dile getiren Metin, bu anlarda da sürekli bir yerlerden düşüp, ağladığını ifade etti. "İçimde sanki boşluk var oraya düşüyorum." diyen Metin, bundan sonra balkona çıkmayacağını söyledi. Olaydan sonra acıyı her tarafında hissettiğini belirten Metin, eve geldikten sonra balkona bakmadığını söyledi.

Kızının balkondan düştüğü sırada evde olan anne Ayşegül Metin de olayın şokunu henüz üzerinden atamamış. Etütten geldikten sonra kızı Aybüke'nin odadan dışarıya çıktığını, lavaboya gittiğini düşündüğünü söyleyen anne Metin, dışarıdan bir anda bir ses duyduklarını kaydetti. Anne Ayşegül Metin şöyle konuştu: "Çocuklara 'ne oluyor, dışarıdan bir ses geliyor, bakın' dedim. Baktık bir şey yok. 'Aybüke nerde?' dedim. Odalara baktım, Aybüke yok. 'Çocuklar Aybüş yok evin içinde' dedim. Dışarı çıktık. 'Biri düştü' dediler. Aybüş mü düştü yoksa? Ben zaten 'eyvah' dedim. Aybüke düştüyse o ihtimali, o görüntüyü bir an film şeridi gibi gözümün önünden geçti. O andan sonrasını hatırlamıyorum. 'Evet Aybüke 5. kata düşmüş' dediler. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Çığlık çığlığa 'çocuğumu kurtarın' dediğimi hatırlıyorum. Öldü artık, öldü gözüyle baktım. 'Öldü mü?' diye sordum sadece."

BABA: ALLAH'IN BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİR KERE DAHA GÖRDÜK

Kızının balkondan düştüğü sırada Serik ilçesi Gebiz beldesindeki çiftlik evlerinde olan baba Yüksel Metin, düşme haberini aldıktan sonra kızının sesini telefonda duyana kadar inanamadığını söyledi. Kızının sesini duyduktan sonra kendisine geldiğini anlatan baba Metin, şöyle konuştu: "Yolda gelirken 'Allah'ım benim canımı al, ona ver' diye dua ettim. İnsanın aklına bir çok şey geliyor. 5. kata düştüğünü bilmiyorsunuz. '7. kattan düştü' diyor. O an çok kötü şey geliyor insanın aklına. Allah'a şükürler olsun bize bağışladı. Allah'a ne kadar şükretsek az. Allah'ın büyüklüğünü bir kez daha gördük. Bize dünyayı bağışlasalar ben bu kadar mutlu olmazdım. Bu mucize değil, mucize ötesi bir şey. Bir lütuf, Allah'ın takdiri ilahisi. Allah'ıma binler kere şükrediyoruz."