Balıkesir'in Bandırma ilçesinde jandarma tarafından yapılan operasyonda, piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon dolar olduğu tahmin edilen, Hitit dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi. Gözaltına alınan dört şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nca, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılarına yönelik olarak uzun süredir takibi yapılan faaliyet kapsamında operasyon düzenlendi. Aksakal Mahallesi'nde, şüpheli bir arabada yapılan aramada Hitit dönemine ait, toplam değeri 1 milyon dolar olduğu değerlendirilen 4 parça tarihi eserle 1 adet ruhsatsız Glock marka tabanca ve 82 adet 9 mm. mermi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan dört şüpheli şahıs, ifadelerinin alınmasından sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ele geçirilen eserler ise Bandırma Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Öte yandan jandarmanın çalışmaları kapsamında, şüpheli bir araba içerisinde yapılan aramada, kolilere gizlenmiş 5 bin 300 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheli bir şahıs, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Edincik Mahallesi'nde ise şüpheli bir şahsa ait hayvan barınağında yapılan aramada, 5 bin 25 gr. kubar esrar ve 218 kök Hint keneviri ele geçirildi. İfadesi alınan şüpheli şahıs serbest bırakıldı.