Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya'ya destek için gelen Erzurumlular, günün ilk ışıklarıyla birlikte şube önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, banka şubesi önünde davul zurna eşliğinde birikimlerini yatırmak için bekledi.

Bank Asya'ya hukuksuz operasyona tepkiler çığ gibi büyüyor. Erzurumlular sabah saatlerinde Bank Asya Şubesi'ne destek amaçlı koştu. Vatandaşlar eşlerinin, kızlarının altınlarını, kumbaralardaki paralarını bankaya yatırmak için sıraya girdi. Ellerinde, 'helal para sıfırlanamaz', 'burası para yatırma kuyruğu', 'param az ama tarafım belli olsun', 'seninleyiz Bank Asya', 'paramızı değil gönlümüzü koyduk', 'ceplerimizi sıfırlamaya geldik' yazılı dövizlerle banka önünde toplanan vatandaşlar hukuksuz uygulamaya tepki gösterdi.

Kar yağışı altında davul- zurna eşliğinde bankalarına destek olan vatandaşlardan bir bayan, "Burası Erzurum, havasının soğuk ama insanların sıcak olduğu bir yer. Maalesef dışarıda yağan kara rağmen içimiz yanıyor. Bu haksızlığa tahammül edemediğimiz için buraya geldik. Bizler biliyoruz ki Bank Asya güvenli bir ortam. Bizler biliyoruz ki Bank Asya asla batırılamayacak. Helal paraya önce Rabbim sahip çıkacak. Bizler burada hiçbir endişe görmüyoruz. Çocuklarımızın kumbaralarını boşaltarak, elimizdeki bütün parayı yatıralım diye buraya geldik. Kim ne derse desin, kim nasıl düşünürse düşünsün, insanlar ne niyetle hareket ederse etsin, biz bankamıza sahip çıkmak için buradayız." dedi.

Banka müşterilerinden Mustafa Yıldız ise Türkiye'nin demokrasiden uzaklaşıp, derebeylik sistemine doğru kaydığını belirterek, "Bugün bankamıza, Bank Asya'ya sahip çıkmak için burdayız. Herkes paralarını çeker diye umut ediyordu herhalde; ama sabahtan beri burdayım bir çok insan buraya para yatırmak için geldi. Biz muasır medeniyet seviyesine çıkmayı beklerken bir anda derebeyliğe doğru kayıyoruz maalesef. Bu hukuksuzluğa da direneceğiz. Bunlar bizi yıldırmayacak. Sade bir vatandaş olarak biz bu yapılanların doğru olmadığını görüyoruz. Hür teşebbüse, özel teşebbüsü bu tür baskılar bizi derebeyliğe götürür. Biz bundan rahatsızız. Her şeye rağmen para kaybetmeye varız. Kaybedeceksek eğer devlet bizim paramıza el koyacaksa buna devlet dememek lazım hükümet el koyuyor. O da şüphei tabi.sonuçta hukuksuz tavır var, hür teşebbüse karşı baskıları kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Onun içinde varımızı yoğumuzu yatıracağız buraya.Arabalarımız, evlerimiz son kuruşuna kadar yatıracağız batarsa burada batsın." ifedelerini kullandı.