Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’ya vatandaşlar destek olmaya, bir şahıs ise para yatırılmasına engel olmaya çalıştı.

Bank Asya’nın Bursa Fomara Şubesi’ne para yatırmak isteyen vatandaşların yanına gelen ve ismini söylemeyen bir şahıs, vatandaşları para yatırmamaları için ikna etmeye çalıştı. Banka önünde bulunanların "Burada provokatörlük yapma" şeklindeki tepkilerine sinirlenen şahıs, "Hemen yapıştırın provokatör diye. Buyurun yollar sizin, yollar yürümekle aşınmaz. Neyin provokatörü, tamam yürürüm, siz böyle devam ederseniz ben yürürüm. Ben ne olacak ki ben yürümekle zaten yollar aşınmıyor. Hiç kimse kesmesin. Ondan sonra herkes gücü yeten yetene binecek tepesine, daha dur bunlar başlangıç." şeklinde konuştu.

Ardından AK Parti Bursa İl Başkanlığına yönelen şahıs, "Ha şimdi de giriyorum buraya. Deyin ondan sonra AK Parti'den, değil, AK Parti'den değilim. Gazeteciyken gazeteci bile görevini yapmıyor, ondan sonra bu memleket ileri gidecek, ondan sona baskı yapılıyor, yapılır tabi. Gazeteci görevini yapmazken, ben ne yapabilirim ki?" diyerek AK Parti il binasına girdi.

KEFEN PARASINI BANKAYA YATIRDI

Bu arada sabah saatlerinden itibaren yüzlerce vatandaş banka önünde kuyruğa girerek hesap açtırıp para yatırdı. Bazı vatandaşlar ise ellerinde 'Bursa bankasına sahip çıkıyor', 'Para nerede hırsız orada', 'Mazlumun ahı indirir şahı', 'Para çekmeye değil, yatırmaya geldik', 'Yetmedi mi hortumladıklarınız' yazılı dövizler taşıdı. Banka içine giren bazı vatandaşlar ise Kur'an okuyup, dua etti.

Kefen parasını bankaya yatırdığını belirten Emine Tüfekçi, "Çok sıkıldık, uyku denen bir şey yok. Ne olacak bu halimiz, nerelere gidecek? Ne yapalım ellerimizle yaptık, şimdi boynumuzla çekiyoruz." şeklinde konuştu.

Oğlu Enver Tüfekçi ise yapılan hukuksuzluklara tepki için bankaya altınlarını bozdurup yatırdıklarını dile getirirken, "Dün akşamdan beri Bank Asya’ya yapılan hukuksuzlukları gördük ve çok rahatsız olduk. Sabahı zor bekledik. Sabah olsun gidip annemizle beraber altınlarımızı, bileziklerimizi bozduralım ve yatıralım. Çok mutluyuz. Banka açılır açılmaz hesabımızı açtık ve elimizdeki bütün paramızı ve hatta annemizin kefen parsını buraya yatıracağız." diye konuştu.

'DEVLET BİNDİĞİ DALI KESİYOR'

Esnaf Bünyamin Kılınç da çek ve senet için yanında bulunan 10 bin lirayı bankaya destek için yatırdığını belirterek, "Bu hukuksuz işlem sonrası biz de bankamıza sahip çıkmamız gerektiğine inandığımız için bu parayı yatırdım. Devlet aslında kendi bindiği dalı kesiyor. Bu ekonomi, bütün bankalar ve ekonomik sistem birbirine bağlantılı." ifadelerini kullandı.