DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, siyasi iktidarın, Bank Asya'ya karşı anayasal suç olmasına karşı sürekli açıklama yaparak itibarıyla ilgili algı oluşturmaya çalıştığını belirten Çakmak, BDDK'nın bankaya yönetici atamasının hukuksuz bir girişim olduğunu söyledi.

Katılım bankacılığında 20 yıldır ülkede faaliyet gösteren bir bankaya polis kordonu oluşturarak yönetici atamasının Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunu belirten Çakmak, siyasi iradenin hedefinin, böyle bir görüntü oluşturarak bankanın mudilerini korkutarak paralarını çekmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Bankaya yönelik algı operasyonu yapan BDDK üyelerinin hepsinin devran dönünce kendini cezaevinde bulacağını belirten Çakmak, bankaya yönelik yapılanların hukuksal değil, siyasi saikle yapıldığını dile getirdi. Daha önce dönemin Başbakanı, yaklaşık 1 yıldır Bank Asya ile ilgili niyetini ortaya koyduğunu vurgulayan Çakmak, "Bank Asya'ya bir yılı aşkındır yapılan linç girişimini kınıyoruz. Bu alın teri ve sermayaye yapılan bir darbedir. Anadolu insanının birikimlerini devlet zoruyla ve zorbalıyla ele geçirmedir. Bank Asya'ya yapılan hukuksuzluğu bütün dünya gördü. Böyle bir ortada hangi yatırımcı gelir. Siyasi iktidar, Bank Asya'ya kin, nefret, hınç ve öfke operasyonu yapmıştır. Lakin sermayeye ve alın teri birikimine karşı operasyon yapılmaz. Bank Asya'ya haksız ve hukuksuz bir şekilde yönetici atayanlar çok yakın bir zamanda kendilerini yargı karşısında bulacaklardır. Dünyanın her ülkesinde banka batırma girişiminde bulunmanın cezası çok ağırdır. Özellikle Avrupa Birliği(AB) ve ABD'de çok ağırdır. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan dokunulmazlığı kalkınca bunun hesabını çok zor verir." diye konuştu.