Emekli Abdullah Aras’ın hayat sigortası yaptırdıktan sonra bir kamu bankasından çektiği ihtiyaç kredisi, öldükten sonra hem eşinden, hem de sigortadan tahsil edildi. Aras’ın eşi, mirasçılardan birini bulamadığı için fazladan ödediği parayı geri alamıyor. Banka yetkilileri, telefonda bilgi veremeyeceklerini belirtti.

Abdullah Aras, 2012 yılında bir kamu bankasına giderek önce hayat sigortası yaptırdı, ardından da 15 bin lira ihtiyaç kredisi çekti. Faizi ile birlikte 21 bin 500 liraya çıkan kredinin 10 aylık taksiti olarak 5 bin 400 lira ödeyen Aras, 2013 yılında vefat etti. Kalan borcu sigortadan tahsil etmesi gereken banka, Aras’ın eşi Yasemin Aras ile irtibata geçerek borcu karşılamaları istedi.

Yasemin Aras banka memuru ile aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı: “Eşimin vefatından 3 gün sonra Merzifon'daki banka görevlisi memur E. B., bana telefon açtı bankaya çağırdı. Ben de gittim. Bana 'eşinin çektiği krediden geriye kalan borcu siz ödeyeceksiniz' dedi. Bu şeklide bu borcu benim üstüme devrettiler ödemem için. Geriye kalan borcun 5 bin 500 lirasını nakit olarak ödedim. Diğer kısmı da eşimden kalan emekli maşından 36 taksit halinde ödeniyor, şu an hala kesiliyor. Normalde krediden geriye kalan borcu sigortanın karşılaması gerekiyordu. Sigortaya ben bunu gidip danıştım 'biz ödeyeceğiz siz ödemeyin' dediler. Ama banka memuru E. B. ‘evine haciz getiririz, maşına el koyarız, dosyayı da avukata veririz’ dedi. Bu şekilde beni tehdit etti. Tehdit edince ben de borcu üstüme aldım.”

Sigorta firması ile görüştüğünü, borcun onlar tarafından karşılanacağını da banka memuruna söylediğine değinen Yasemin Aras, buna karşın banka memurunun, “Onu sana kim söylediyse benim karşıma çıkar. Bana söylesin. Böyle bir şey yok. Sigorta bu borcu karşılamaz bu borcu sen ödeyeceksin." dediğini iddia etti.

Sigortanın bankaya kredi borcunu ödemesinin ardından banka memuru E. B.’nin kendisine telefonla ulaştığını ve bankaya gelmesini istediğini belirten Yasemin Aras, "Memur E. B. bana ‘çocuklarına haber ver gelsinler herkes alacağını alsın' dedi. Ben de üvey evlatlarıma telefon açtım ama birine ulaşamadım. Hak sahipleri eksik olduğu için bu ödediğimiz parayı hala geri alamadık.” diye konuştu.

Öte yandan banka yetkilileri, konu hakkında telefonla bilgi veremeyeceklerini belirtti.