Bursa'da, cep telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişinin, "Bankadaki paranızı terör örgüt kullanıyor, çekin bize verin, sonra iade edeceğiz" sözüne inanan bir kişi, verilen hesap numarasına 49 bin 900 lira yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etti.

Nilüfer Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran M.A., olayla ilgili verdiği ifadesinde, "Telefonla arayan bir kişi, 'Bankadaki paranız terör örgütünce kullanılıyor, hesabındaki paraları çekip vereceğimiz hesap numaralarına yatırmanız gerekiyor. Böylece paralarınızı kurtaracağız ve size iade edeceğiz.' dedi. Telefonu sürekli açık tutturup evimde polis olduğunu söylediler. Telefonla bana, eşimin sesinden '50 bin lira parayı aldım' sesini dinlettirdiler. Bunun üzerine bankaya giderek hesabımdan ve kredi kartımdan toplam 50 bin lira para çektim. Şahsın vermiş olduğu banka hesabına ait kredi kartına 18 bin lira yatırdım. Başka bir bankaya Y.Y. isimli şahıs adına kredi kartına 18 bin lira daha yatırdım. Buradan bir başka bankaya giderek numarasını bilmediğim iki ayrı kredi kartına 13 bin 900 lira yatırdım. Daha sonra dolandırıldığımı anladım. Toplamda 49 bin 900 lira paramı alan faili meçhul kişiden davacı ve şikayetçiyim." dedi.

SAHTE POLİSE İNANDI, PARAYI ÇINARIN ALTINA BIRAKTI

Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden H.Y. isimli kişi de telefonla arayan ve polis olduğunu söyleyen bir şahsın operasyon yapacaklarından bahisle banka hesabından çektirdiği 3 bin 25 Euro'yu telefonla yönlendirmesiyle Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir işyeri önünde bulunan çınarın altına bıraktığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mudanya Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden N.K. isimli vatandaş da kendisinin polis olduğunu söyleyen kişinin yönlendirmesiyle verilen hesap numarasına 10 bin lira yatırdığını kaydetti. N.K.'nın yönlendirmesiyle Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili soruşturma başlattı.