Maltepe'de, taşkınlık yaptıkları gerekçesiyle bardan çıkarılan bir grup ile bar görevlileri arasında yaşanan silahlı çatışmada Adil Y. hayatını kaybetti. Gözaltına alınan 10 kişiden bar sahibi Sabri A. ile bara ateş ettiği iddia edilen Mehmet S., tutuklandı.

Maltepe’de 14 Nisan 2015 tarihinde barda eğlenen 5 kişilik bir grup, gürültü ve taşkınlık yaptıkları için görevlilerce önce uyarıldı, ardından da bardan dışarı çıkarıldı. İçeriden atılmalarına sinirlenen Mehmet S. (27) ile Adil Y.(31) aldıkları pompalı tüfekle tekrar barın önüne geldi. Uyuşturucudan polis kaydı bulunan iki arkadaştan Mehmet S., barın camlarına doğru ateş etti.

Bar çalışanlarından bir görevlinin de uzun namlulu tüfekle karşılık vermesi üzerine silahlı çatışma başladı. Adil Y. boynuna isabet eden saçmalarla ağır yaralanırken arkadaşı Mehmet S. ise eğlence mekanının güvenlik görevlileri tarafından darp edildi. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Adil Y. hayatını kaybetti.

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. İncelemelerde, çatıma öncesi kavgaya karışan Mehmet S. ve Adil Y. ile birlikte bardan atılan arkadaşları Metin S.(22), Vedat S.(32) ve Ali N.(33) gözaltına alındı. Ayrıca barın ortakları Sabri A. (33) ve Nihat K.(38) ile bar görevlileri Selam Y., Ada Yaser Y.(23), Muzaffer A.(28) ve Ömer G.(28) de gözaltına alındı.

İncelenen güvenlik kamera kayıtlarından pompalı tüfeği kullananın Sabri A. olduğu tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı'na çıkarıldılar. Eğlence mekanına pompalı tüfekle saldıran Mehmet S. ve Adil Y.’ye ateş ettiği iddia edilen bar sahibi Sabri A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer 8 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.