İstanbul Valiliği'nin güvenlik gerekçesiyle izin vermediği 'Büyük Barış Yürüyüşü' tertipçileri, Fatih Aksaray Metro İstasyonu girişinde basın açıklaması yaptı. 'Barış Bloku' adı altında toplanan sendika ve meslek örgütlerinin basın açıklaması sonrası yürümek isteyen bir grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Eylem, olaysız sona erdi.

Aksaray'da geniş güvenlik önlemi altında gerçekleşen basın açıklaması öncesi polis ve tertip komitesi üyeleri alana girenlere üst araması yaptı. Suruç'taki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankart önündeki açıklamaya, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ve Pervin Buldan katılımlarıyla destek verdi. "AKP savaş istiyor barışı biz inşa edeceğiz" ve "Size savaş yaptırmayacağız" sloganlarının atıldığı basın açıklamasında Suruç’taki katliamın ardından ülkenin savaş karanlığına sürüklenmek istendiği, AK Parti hükümetinin çözüm ve barış sürecini, çatışmasızlığı sona erdiren adımlar attığı öne sürüldü.

Açıklamanın ardından dağılımlar sırasında yürümek isteyen bir grup ile polis arasında kısa süreli gerilim yaşandı. Polisin yürümelerine izin vermediği grup, ara sokaklarda ilerlemek isteyince tekrar polis engeliyle karşılaştı. Önü kesilen grubun dağılımı sırasında bazı sivil polisler ile gruptaki bazı kişiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.