Kendilerine Barış İçin Kadın Girişimi adını veren bir grup, İstanbul'un farklı merkezlerinde bir araya gelip, savaşa karşı seslerini yükseltti. Tencere ve kaşıklarla gerçekleştirilen eylem sırasında bir kişinin, "boom" diye bağırması kısa süreli gerginliğe neden oldu.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan kadınlar, yanlarında getirdikleri tencere ve kaşıkları birbirine vurarak düdük çaldı. Grup, ardından oturarak eylemlerini devam ettirdi. Yoldan geçen bazı erkekler de kadın eylemcilere alkışlarla destek verdi. Ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Sultan Çit, “Çözüm sürecinde kadınların sürece katılması ve sürecin garantisi olması için çaba gösterdi. 2,5 yıldır silahların sustuğu, barış sözünün dahi insanları rahatlattığı bir dönem yaşadık. Sonra yavaş yavaş umutlarımız parçalanmaya başladı. Seçim sürecinde ve sonrasında Diyarbakır’da Kobani’de ve Suruç’ta olan katliamlarda yakın dostlarımızı kaybettik. Barış için ses çıkarmanın tam zamanı. Şunu iyice bilin ki savaşta kadınlar kaybeder.” diye konuştu.
Açıklama, daha sonra Kürtçe de okundu.

Açıklama sırasında kalabalığa yaklaşan bir kişinin 'Boomm' diye bağırması üzerine gergin anlar yaşandı. Kısa süreli arbedenin yaşandığı olaya sebebiyet veren şahıs, sivil polislerce bölgeden uzaklaştırıldı.

Eylem sırasında polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Açıklamanın ardından bir süre daha ellerindeki tencerelerle eylem yapan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.