Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Koza İpek Holding'e kayyum atanmasının hukuki olmadığını söyledi. Bacanlı, "Demek oluyor ki; siyasi iktidar muhalif medyaya el koymuş. Kayyum atanmak suretiyle bu şirketlere el konuluyorsa o zaman ticari hayatın, ticari serbestliğin de manası kalmaz." dedi.

Koza İpek Holding'e Kayyum atanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Seçimle sayılı günler kala 'muhalif medya'yı susturmaya yönelik olarak değerlendirilen kayyum atamasına bir tepki de Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı'dan geldi. Sulh Ceza Hakim'i kararıyla şirketlerin yönetimine kayyum atanmak suretiyle bu şirketlere el konuluyorsa, ticari hayatın, ticari serbestliğin de manası kalmayacağını belirten Bacanlı, "Yani hoşunuza gitmeyen medya kuruluşlarına, aleyhte yayın yapan şirketlere veya muhalefeti destekleyen muhalif kimliğiyle bilinen şirketlerin yönetimine kayyum atanması, hukuki ve doğru bir karar değil. Makul şüpheden bahsediliyor. Bu şirketler iyi yönetilmese batsalar neticede bir suç unsuruna rastlanmazsa o zaman dönüp 'pardon' mu denecek? Tam seçim arefesi, seçim öncesi yapılan bir iş..." diye konuştu.

"BUNDAN SONRASININ GAYRİ HUKUKİ OLMASI ŞAŞIRTMASIN"

Alper Tunga Bacanlı, mesleki hayatında ilk defa Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla holdinge kayyum atanmasına şahit olduğunu kaydetti. Suça karıştığı gibi somut, kuvvetli delillerin olması durumda farklı olacağını ifade eden Antalya Baro Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama burada 21 tane şirketten bahsediliyor. Olacak bir şey değil. Sulh Ceza Mahkemeleri'nin (Sulh Ceza Hakimliği) kararları da itiraza tabi. Ama gene bir başka Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz ediliyor burada. O itiraz neticesinden bu hukuki yanlışlıktan dönülmesi gerekiyor."

'Yetki belgesi' olmayan polislerin holding binasına girmeye çalışmasını da değerlendiren Bacanlı, "Bir işin temeli garabetse, garabetle başlıyorsa, temelsiz başlıyorsa bundan sonra yapılacak her şeyde bu anormallikler olur." yorumunda bulundu.

Yapılan uygulamanın baştan sorunlu olduğunu belirten Antalya Baro Başkanı Bacanlı, sözlerine şöyle devam etti: "Sulh Ceza Mahkemesi'yle (Sulh Ceza Hakimliği) makul şüpheyle holdingin yönetimine kayyum atanır mı? Bu ne demek ya? Tabi kararı verenler mahkeme kararı olmadan gelirlerde. Bundan sonra yapılacak işlerin de gayri hukuki olması şaşırtmasın."

Bacanlı, böyle bir keyfiliğe imza atanları yürekten kutladığını belirterek, "Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar." diyerek sözlerini tamamladı.