Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Şanlıurfa Suruç’ta yapılan bombalı saldırıyı kınayarak, “Bu topraklarda vatanımıza sahip çıkma diye dertlenirken, bu duygularımız yok edilmeye çalışılıyor. Suruç’ta bayram sevincimizin üzerine kan düştü” dedi.

Avukat Fevzi Konaç, “Sözün bittiği yer” başlığı ile Suruç’taki saldırıyı sosyal medya üzerinden kendisine ait kişisel hesabından kınadı. “Onlarca can yine toprağa düştü” diyen Konaç, şu ifadelere yer verdi; “Suruç'ta bayram sevincimizin üzerine kan düştü. Ne kadar barış, kardeşlik, sevgi, bir arada olma, vatanımıza sahip çıkma diye dertleniyoruz. Bu duygularımız o kadar yok edilmeye çalışılıyor. Bu oyunun senaryosu bu topraklarda olamaz. Ortadoğu yeniden planlanıyor ve planın tutması için kurban lazım, kan lazım, öfke lazım, düşmanlıkların kaşınması lazım, kardeşi kardeşe düşürmek lazım.

Bu filmin figüranı ve kurbanın milleti; Türk olmuş, Kürt olmuş, Türkmen olmuş, Arap olmuş ne fark eder. Filmin sahipleri için aslolan filmin vizyona girmesi. Bizler, bu filmi 150 yıldır izlemekten bıkmayan bu toprakların insanları olarak ne zaman uyanırız bilemem. Ama o vakit gelinceye kadar canımızın çok yanacağı aşikar. İşimiz ne niyet okumak, ne de müfettiş edasıyla suçlu teşhis etmek olmamalı. Bunun neye ve kime faydası var akledemiyor muyuz? Bu satırların sahibi olarak benim suçlum hazır. Uluslararası plan ve projelerin ne anlama geldiğini göremeyen şuursuz kalabalıklar. Suçlu sen. Ben. Hepimiz yani biziz. Yazık bize, yuh bize. Param parça halimizle, darmadağın görüntümüzle, birbirini yemek için fırsat kollar sinsi menfaatçiliğimizle. O kanı yere dökülen insanlarımızın hepsinin kanında elimiz var. Demek bağımsızlık istiyorsunuz Kürtler öyle mi. Demek çakıl taşı vermeyiz diyorsunuz Türkler öyle mi. Eğer bu kan gölüne dönen sokakları vatan sayıyorsanız alın sizin olsun tüm doğu ve batı. Bizim olmaktan çıkmış toprağı ben ne yapayım. Suriye. Irak. Mısır. Libya. Tunus. Size ibret için yetmedi ise korkun başınıza gelecek belalardan. Korkun Allah'ın gazabından. Korkun hesapsızca sokaklara saldığınız masum insanların ahından. Artık söz bitmiş. Duaya sarılma vakti gelmiştir. Ya Rabbi bizleri helak etme. Rahmetinle muamele et katına çıkan insanlara. Ne olur akılsızlığımızın bedelini daha fazla ödetme bizlere.”