Yayın hayatına yeni başlayan hukuk dergisi BAROTÜRK, 35 baro başkanıyla görüşerek yaptığı ankette ‘Avukatların savunma görevini yerine getirirken en çok karşılaştıkları zorlukların nedenleri” sorusu yöneltildi.

Baro Başkanları, seçenek belirtilmeden sorulan soruya ağırlıklı olarak 'hâkimler' ve 'savcılar' cevabını verdi. Savunmanın yargının kurucu unsuru olduğunu belirten baro başkanları, bazı hâkim ve savcıların bu gerçeği görmezden geldiğini belirtti. Verilen cevaplarda, gelişmiş ülkelerde avukatların yargıdaki yerinin çok daha önemli olduğu vurgulanırken, ülkemizde de acilen bu yönde düzenlemeler yapılması gerektiği kaydedildi.

Ankete katılan baro başkanlarının verdiği cevaplara göre, avukatların savunma görevini yerine getirirken karşılaşılan zorlukların ilk 5 nedeni; yüzde 21,1 hakimler, yüzde 20,2 savcılar, yüzde 19,2 kolluk görevlileri, yüzde 13,1 kamu kurumları, yüzde 9,4 mevcut yasalar şeklinde sıraladı.

Üç ayda bir yayınlanacak olan BAROTÜRK Dergisi’nin ilk sayısında Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk ile yapılmış söyleşi, baro başkanlarının makaleleri ve 'Yeni Türkiye’nin Yeni Yargısı' başlığıyla yargıdaki son değişiklikleri anlatan bir dosya bulunuyor.