Bartın'da arkadaşıyla nehir kenarındaki iskelede oturken dengesini kaybederek suya düşen Hasan Akın'ı (36) arama çalışmaları sürüyor.

Bartın Belediyesi'nde çaycı olarak çalışan ve Başkan Cemal Akın'ın amcasının torunu olduğu öğrenilen Hasan Akın, dün akşam saatlerinde bir arkadaşıyla Gazhane Parkı'na geldi. Burada arkadaşıyla iskelede oturup sohbete başlayan Akın, bir anda dengesini kaybederek Bartın Irmağı'na düştü. Akın'ın bir anda gözden kaybolmasıyla yanındaki arkadaşı AFAD ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Gece boyunca arama yapan ekipler, Akın'a ulaşamadı.

Günün aydınlanmasıyla arama çalışmalarına Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı dalgıç ekipleri de katıldı. Irmakta ve kıyı kesimlerinde arama yapılırken, Akın'ın suya düştüğü yerin 1 kilometre aşağı tarafında ağ kuruldu.

Şu ana kadar yapılan arama çalışmalarında Hasan Akın'a ulaşılamadı. Polis ekipleri, Akın'ın suya düşmesiyle ilgili arkadaşının ifadesine başvurdu. Bu arada Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ırmak kenarına gelerek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan Hasan Akın'ın 2 yıl önce yine arkadaşlarıyla ırmak kenarında otururken suya düştüğü ancak yanındakiler tarafından kurtarıldığı öğrenildi.