Milli Eğitim Müdürlükleri MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine göre, okul müdürleri hakkında yapılan değerlendirme sonuçları açıklanıyor. Ancak değerlendirme sonuçlarında şaşırtıcı tablolar çıkıyor. Şube müdürlüğü sınavlarında Türkiye derecesi yapan Elbistanlı bir okul yöneticisi, değerlendirme sonuçlarına göre başarısız sayıldı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşanan olayı kamuoyuyla paylaşan Aktif Eğitimciler Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mahmut Yıldırım, adaletsizliğe vurgu yaptı. Milli Eğitim Bakanlığının 2014 yılında çıkardığı bir kanunla 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevlerini sona erdirdiğini, hazırladığı bir değerlendirme formu ile okul yöneticilerini puanlamaya aldığını kaydeden Başkan Yıldırım, "Geçen yıl yapılan değerlendirmelerde, yıllarını okul yöneticiliğinde geçirmiş deneyimli eğitim çalışanı müdürler, soyut ve dayanaksız gerekçelerle görevlerinden alınmışlardır. Kendilerine yapılan bu haksız uygulamaları yargıya taşıyan pek çok okul yöneticisi, idare ve bölge idare mahkemeleri ile Danıştay nezdinde açtıkları davaları kazanmışlardır. Böylece yapılan haksız ve hukuksuz uygulamalar bağımsız mahkemelerce tespit edilmiştir." dedi.

'İDARECİYE DÖNÜŞ YOLUNDA DEĞERLENDİRME ENGELİ'

Yıldırım şunları kaydetti: "En son Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 2014/1151 sayılı kararı ile geçen yıl görevden alınan okul yöneticilerine dönüş yolu açılmıştır. Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen Bakanlık, yanlışta ısrara devam etmiş, Türkiye genelinde okul yöneticileri lehine verilen yüzlerce mahkeme kararı varken, bu yıl da aynı soyut ve dayanaksız değerlendirme kriterleriyle pek çok okul yöneticisinin görevine son vermiştir. Bakanlık yaptığı bu uygulamalarla, yönetici değerlendirme sürecini iyice içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir."

'TÜRKİYE GENELİNDE DERECE SAHİBİYDİ, 71 PUAN VERDİLER'

Elbistan’da bir idarecinin ülke genelinde önemli dereceler elde ettiği halde değerlendirme sonucu saf dışı bırakıldığını aktaran Aktif Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Mahmut Yıldırım, "Görevine son verilen okul müdürlerinden biri de Elbistan ilçemizde görev yapan üyemiz Orhan Arı’dır. Öğretmenlik mesleğine Türkiye 432.si, müdür yardımcılığına Türkiye 1.si, okul müdürlüğüne il genelinde en yüksek puanlardan birini alarak başlamış, MEB Şube Müdürlüğü Sınavında Türkiye’de ilk 100’e girmiş, alanında tezli yüksek lisansını tamamlamıştır. İki üniversite bitirmiş, başarılı çalışmalarından dolayı kaymakamlık makamı ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince 13 kez takdir ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilmiştir. Ortaya koyduğu bu performans ve gösterdiği özverili çalışmalarına rağmen, yapılan değerlendirmede 71 puan verilerek başarısız sayılmıştır. Başarısı ülke çapında tescil edilmiş bir idarecinin değerlendirme adıyla idarecilikten men edilmesi açıklanmaya muhtaç bir durumdur. Biz Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, üyelerimizin ve tüm eğitim çalışanlarımızın haklarını savunmaya devam ederek, onlara her türlü hukuki desteği sunacağız. Ayrıca idareci arkadaşımızda gerekli hukuki başvuruyu yapmıştır." görüşlerini dile getirdi.