Eskişehir’de Fatih Fen Lisesi öğrencisi Barış Başmak ile Özel Gelişim Fen Lisesi öğrencisi Ege Yelken, Eskişehir’de Alzheimer Derneği'nin bakımevindeki hastalara eski alışkanlıklarını yeniden kazandırabilmek için iPad kullanmasını öğretmişlerdi.

İki öğrencinin tıp alanındaki bilim adamlarının katıldığı Muğla’nın Dalaman ilçesinde yapılan 5. Alzheimer Kongresi'nde sunum yapmaları ilgi çekti. Eskişehirli öğrencilerinden Barış Başmak, kongrede alzheimer hastalarının iPad kullanımının faydaları konusunda bildiri sunarken, Ege Yelken ise canlı müzik dinleyen Alzheimer hastalarındaki psikolojik ve sosyal etkileri konusundaki bildirisini sundu.

Eskişehirli iki lise öğrencisi, Alzheimer Derneği Bakımevi'nde yapılan bu çalışmalarda kendilerine Prof. Dr. Demet Özbabalık'ın yol gösterdiğini belirterek, “Bir tıp kongresinde lise öğrencisi olarak sözlü sunum yapmamız kongreye katılanlar arasında takdir ve ilgiyle karşılandı. Çalışmalarımız çok başarılı bulundu ve bu tür etkinliklere devam etmemiz istendi.” dediler.