Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan denetlemelerde '1 aylık geçici kapatma cezası' alan bir ortaokulunun yerine yerel ve ulusal medyada yer alan haberlerde Özel Yavuz Selim Anadolu Lisesi'nin resmi kullanıldı. Başka okuldaki geçici kapatma cezası yerine Yavuz Selim'in duyurulduğunu açıklayan Yavuz Selim Koleji Kurucu Müdürü Adem Kütükçü, "Okulumuza karşı algı operasyonu oluşturulmak istenmiş ve marka değerine zarar verilmiştir." dedi.

Son dönemlerde özel okullara yönelik bu tarz haberlerin sıkça yapıldığını söyleyen Kurucu Müdür Adem Kütükçü, "Bu yıl okulumuz TM-3 puan türünde Kütahya birincisi, Türkiye 26.sı çıkartmıştır. Bir takım çevreler tarafından yerel ve ulusal medyada okulumuzun resmi kullanılarak bu tür haberlerle okulumuzun başarısı gölgelenmek istenmiştir." diye konuştu.

"Yavuz Selim Koleji'ne kapatma" şeklinde yayınlanan haberlerin içeriğinin okulları ile bir ilgisinin olmadığını ifade eden Müdür Kütükçü, hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.
Eğitim kurumlarına yönelik yapılan haberlerde daha dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Kütükçü, haberi okuyan velilerinin tedirgin olduğunu, bunun üzerine velileri tek tek aramak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Haberi yayınlayan yerel ve ulusal muhabirlerin ise bilgi kaynaklarının valilik olduğunu söyledikleri öğrenildi.