Yozgat’ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, göreve başladığı günden itibaren iki yıllık yapılan çalışmayı değerlendirdi. Başkan Açıkel, makamında düzenlediği basın toplantısında belediyenin iki yıllık yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediyenin görevinin sadece yol, kaldırım ve şehrin temizliği olmadığını vurgulayan Başkan Açıkel, "Bizler sosyal belediyecilik anlayışının gereğini olarak en iyi şekilde halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu kapsamda eğitim öğretim hayatına yeni başlayacak olan öğrencilerimize yapmayı planladığımız bir yardım paketimiz mevcut. İlçe merkezinde ilkokul birinci sınıfa başlayan bütün öğrencilerimize yardımlarımız olacak. Bu sayede ailelerimizin de fazladan malzeme almalarına gerek kalmayacak. Bu kırtasiye yardım paketimizin içeriği de eğitim mensubu arkadaşlarla görüştükten sonra netlik kazanacak. Öğrencilerimize yönelik beslenme çantası, suluk, okul çantası, abaküs, defter, boya, kalem malzemelerinden oluşan paketlerimizi dağıtacağız." dedi.

Vatandaşların aileleri ile birlikte dinlenebilecekleri ve vakit geçirecekleri mesire alanlarını ilçeye kazandıracaklarını ifade eden Başkan Açıkel, "Seçimlerde ilçemize son derece modern ve Sarıkayamıza yakışacak bir mesire alanı yapacağız diye söz verdik ve çalışmalarımızın şu anda büyük çoğunluğu bitmiş durumda. Bu zamana kadar tamamen belediyemizin öz kaynaklarından 500 ile 600 bin lira arasında bir para harcayarak ilçemize yakışanı yapmak için uğraş veriyoruz. Mesire alanımızın içerisinde şelale, havuz, kamelyalar, şömineler, çocuk oyun aletleri, sağlık aletleri, üç boyutlu parke taş döşemeleri, çim ekimi, aydınlatmalar, umumi tuvaletler yapılmış durumda ve şu an çimlerin yetişmesi beklenmekte. Yaklaşık olarak 10 bin metrekare bir alana sahip olan mesire alanında çalışmalar henüz tamamlanmamış olmasına rağmen vatandaşlarımız akşamları buraya gelerek faydalanmaya başladı. Ayrıca yol yapım ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Otopark ile ilgili halkımızın fikrini alarak bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca mezarlık alanlarımız ve taziye evlerimizle ilgilide çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız ilçemizi yaşanılır bir kent haline getirmektir.” diye konuştu.