Dün, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin e-devlet sistemndaki sayfasında, Kahramanmaraş'ta iki kişinin bulaşıcı hastalık nedeniyle öldüğünün yazılması şehirde şok etkisi yarattı. Sayfada cenaze ilanlarını görenler iki kişinin korona virüs nedeniyle öldüğü yorumlarında bulundu. Sosyal medyada binlerce kişinin paylaştığı cenaze ilanları şehirde büyük panik yarattı.

Durumun haber sitelerinde yayınlanmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'den bir açıklama bekleyen kamuoyunu şaşırtan bir gelişme yaşandı. Başkan Güngör sosyal medyada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın paylaşımına cevap veren Selman Özboyacı'nın tweet'ini retweet yaptı.

Veli Ağbaba Tweeter üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti.Bu isimler e-devlette var. Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor. Bu bir skandaldır!! Bu saatten sonra kime nasıl inanacağız?

Veli Ağbaba'nın tweetine Ak Parti Konya Milletvekili Selamn Özboyacı şu cevabı verdi.

Milletin aklını bulandırmaya çalışmaktan başka hiçbir niyeti olmayan bu zihniyet için yalan söylemek, iftira atmak artık nefes almak gibi normalleşmiş vaziyette. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı tarafından kapatılan sistem üzerinden devlet kurumlarını kötülemek alçaklıktır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör bu tweeti paylaşmakla yetindi ve herhangi bir yorumda bulunmadı. Başkan Güngör'ün Kahramanmaraş'la ilgili yapılan paylaşımlara cevap vermek yerine İstanbul'la ilgili yapılan paylaşımları retweet yapması kafaları karıştırdı.

Kahramanmaraş kamuoyu Başkan Güngör'ün, dün Belediye sitesinde yayınlanan cenaze ilanları ile ilgili ortaya atılan iddialra cevap vermesini bekliyor.