Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile birlikte Tarsus’ta öldürülen Özgecan Aslan’ın ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu.

Mersin’in Tarsus ilçesinde bindiği yolcu minibüsünde bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetine tepki yağarken, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin’e giderek Aslan ailesine taziyelerini iletti. Başkan Karalar, acılı aileye başsağlığı dileğinde bulunurken, canilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Karalar, “Yaşamı savunan yurttaşlar olarak 20 yaşında genç bir kadın olan Özgecan`ı vahşice katleden canilerden ve bu katliamları önlemeyen köhnemiş sistemden hesap sorulmalıdır. Bundan sonraki süreçte kadın cinayetlerinin cezasız bırakılmaması için mücadele eden kadın-erkek herkes bu davanın takipçisi olmalı, aynı vahşetin yaşanmaması için mücadeleye devam etmelidir.” dedi.

Adalet Bakanlığı verilerine göre, cinsel saldırı suçundan açılan davaların yarısında sanıkların beraat ettiğini aktaran Karalar, “2014 yılında öldürülen kadın sayısı emniyet verilerine göre 133 olmasına rağmen gazete haberlerine göre bu sayı 241’dir. Türkiye’de kadın cinayetleri sistemli şekilde sürmekte, hükümetin kadın düşmanı politikaları ile tecavüz ve cinayet sarmalında kadınlar katledilmektedir. Açılan davalarda tahrik indirimleri ve iyi hal indirimleri uygulanmaktadır. Katiller ve tecavüzcüler elini kolunu sallayarak rahatça sokaklarda dolaşırken, kadınların kıyafetlerinden çocuk sayısına kadar her şeyi tartışılırken, kadın katliamları hükümetin gündemi olmamaktadır. Tüm bu vahşet tablosu içerisinde 20 yaşında genç bir üniversite öğrencisinin katledilmesi tesadüf değildir. Bu katliamı kınıyor, ailesine başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, katliama kurban giden Özgecan için düzenlenen mitinge de katıldı.