Programda Kahramanmaraş'ı tanıtmak adına ilk defa Ankara'da böyle bir organize gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Kahramanmaraş'ın gezilip görülecek bir yer olduğunu söyledi.

Başkan Poyraz yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş'a gelenler ağlayarak gelirler ama geldikleri zaman da kesinlikle geri gitmek istemezler.

Bizim şehrimizin havası, suyu, tarihi dokusu, kültürel varlıkları, doğa zenginlikleri ile tam bir Saklı Değerlerin kahraman kentidir.

Başka illerden gelen bürokrasi kesiminin büyük çoğunluğu ya Kahramanmaraş'tan mülk almıştır ya da Kahramanmaraş'a yerleşmiştir.

Ankara'daki tanıtım günlerimize tabii ki Maraş Dondurması damgasını vurdu.

Dünya'da iki tane dondurma vardır. Biri Roma diğeri de Maraş Dondurması. Yüzyıllardır yörenin bozulmayan lezzeti olan Maraş dondurması, Dünya'ya da bu konu da öncülük ediyor. Dünyaca ünlü Roma dondurmasının da Roma'ya yapılan seferler sırasında öğrenildiği kanaatindeyim.

Tarihi kaynaklar buna işaret ediyor. Maraş bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi bir şehirdir. Tarihsel dokusunun yanında çok zengin bir mutfak kültürü bulunuyor. Özel Maraş dondurmasının en az şehir kadar ilgi uyandıran bir hikayesi bulunuyor. Bir rivayete göre Roma'ya seferler sırasında Barbaros'un Maraşlı leventleri tarafından Maraş dondurması Roma'ya götürülüyor ve orada tanıtılıyor. Yani bugün dünyaca ünlü bildiğimiz Roma dondurması aslında Maraş dondurması olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.

Diğer tarafından şehrimizde üretilen el emeği çarıklar da Fetih 1453, Muhteşem Yüzyıl, Harry Potter gibi birçok filmlerde şehrimizde üretilen bu çarıklar kullanılmıştır.

Ayrıca bizim tarhanamız da meşhurdur. Yavuz Sultan Selim Han sefere giderken bana öyle bir şey yapın ki hem doyurucu olsun, hem de uzun süre bozulmasın der. Bunun üzerine döğme ve yoğurt ile bu tarhana yapılır. Tarhana bizim vazgeçilmezimizdir.

Buradan kısaca şunu anlatmak istiyorum. Biz buradan ne kadar anlatırsak anlatalım. Gelip Kahramanmaraş'a görmeniz lazım. Bu güzellikler anlatmakla değil ancak görülerek yaşanır” diye konuştu.