Erbaa Karayaka Belediye Başkanı Sabahattin Şenel, kooperatifin elektrik borcunu seçim döneminde verdiği söz gereği cebinden karşılayarak 5 yıldır susuz olan toprakları suyla buluşturdu.

MHP’li Başkan Şenel seçim döneminde verdiği sözü yerine getirerek Erbaa çiftçisinin su çilesine “dur” dedi.
Artezyan su kuyularının 5 yıldır kooperatife olan elektrik borcunu 15 günde çözen Başkan, seçim döneminde verdiği söz gereği borcu kendi üzerine alarak 2015 hazirana kadar yapılandırdı. Başkan, belediyeden gelen maaşını 13 aydır taksitlere yatırdığını kendisi de emekli maaşı ile geçindiğini anlattı. Seçildiği günden itibaren belediyeden evine 5 kuruş dahi götürmediğini belirtti. Kalan taksitlerin de haziran ayında biteceğini ve ödemelere devam edeceğini söyleyen Başkan Şenel, "Halkıma seçimlerde söz verdim ve yaptım parayı seven biri değilim emekli öğretmenim ve halka hizmet için geldim emekli maaşım yetiyor belediye maaşım halkım için helal olsun.” dedi.

Yıllardır çözümsüz olan su sorununu çözen Başkan Şenel’in bu davranışı, belde sakinleri tarafından da takdirle karşılandı. Yöre halkı Başkan Sabahattin Şenel’in kendilerine seçim döneminde vermiş olduğu sözü tutmasının yanında başkanlık maaşını almayarak su sorununu çözmesinin de ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Söz verip yerine getirmeyen siyasetçileri çok gördük. Hem de su gibi çok önemli bir konuda verdiği sözü 15 günde yerine getiren bir Başkana sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz.”

Erbaa Karayaka Belediye Başkanı Sabahattin Şenel’in bu özverili davranışının her belediye başkanına örnek olması gerektiğinin altını çizen bazı vatandaşlar, Türkiye’nin böyle başkanlara ihtiyacının olduğunun altını çizdi.