17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu ardından tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen emniyet mensuplarından bazıları, açık görüşte aileleriyle bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan tutuklu Başkomiser Erkan Ünal'ın annesi Dudu Ünal, 9 aydan beri uygulanan hukuksuzluğa sitem ederek, "İddianame hazırlansın, savcılar hakimler bunu görmezden gelmesin. Kendilerini satmasınlar." dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen emniyet mensupları, açık görüş nedeniyle cezaevine gelen aileleriyle hasret giderdi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan polis yakınları, yaşanan hukuksuzluğun bir an önce sona erdirilmesini istedi.

Oğlunun durumunun maddi ve manevi olarak iyi olduğunu belirten Başkomiser Erkan Ünal'ın annesi Dudu Ünal, şimdiye kadar iddianamenin hazırlanmamasına tepki gösterdi. Anne Ünal, "Oğlumda sadece ailesine hasret olmanın sıkıntısı var. 9 aydır burada. İddianame hazırlansın, savcılar, hakimler bunu görmezden gelmesin. Kendilerini satmasınlar." diye konuştu.

Oğlunun 9 aydan beri hukuksuz bir şekilde cezaevinde bulunduğunu belirten Başkomiser Tolga Güzeltaş’ın annesi Hacer Güzeltaş ise hukuksuzluk karşısında acı çekmelerine rağmen dimdik ayakta durduklarını söyledi. Türk adaletine güvenin sarsıldığını belirten Güzeltaş, "9 aydır bir hakim, savcı değil, ilkokul mezunu biri bile iddianameyi yazardı. Yazılmamasının sebebi çocuklarımızın biraz daha zulüm çekmesi, bizim beklememiz. Kasıtlı olduğuna inanıyorum. Delilsiz, hukuksuz, çocuklarımızı 9 aydır burada tutuyorlar." şeklinde tepki gösterdi.

"SONUÇLARINI BİLE BİLE HUKUKSUZ KARAR ALANLARA HAYRET EDİYORUM"

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Osman Özgür Açıkgöz'ün eşi Özlem Açıkgöz de durumlarının genel olarak iyi olduklarını, ancak çocuklar için durumun gittikçe zorlaştığını söyledi. Açık görüşleri çocukların babalarına dokunma günü olarak gördüklerini söyleyen Açıkgöz, "Çocuklara 9 ay boyunca dokunulmazlık uygulandı. Her ayrılış çok zor olmaya başladı onlar açısından." dedi. İktidarın söylemleri ve hukuksuz karar alan yargı karşısında emniyet mensuplarını çok cesur bulduğunu belirten Özlem Açıkgöz, "Yaptıkları hukuksuzlukları çok daha iyi bilen insanlar onlar. Bu hukuksuzlukların neler doğuracağını, başlarına neler açacağını çok daha iyi bilen insanlar. Buna rağmen şu içerideki insanlara bu hukuksuzluğu yapıyorlar ya ben hayret ediyorum." ifadelerini kullandı.

YEĞENİNİ GÖRMEK İÇİN FRANSA’DAN GELDİ

Yeğeninin yanlış bir şey yapmadığını ifade eden eski Komiser Hüseyin Korkmaz’ın teyzesi Fatma Gürbüz ise yapılan hukuksuzluklara tepki göstermek için Fransa'dan Silivri’ye geldiğini söyledi. Gürbüz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeğenim her zaman doğru şeyler yaptı. Kilometrelerce uzaktan geldim. Yeğenimin gururu 72 sülalemize yeter. Her zaman onun arkasındayım.”

Ziyaret sonrası konuşan Hüseyin Korkmaz'ın annesi Ayşe Korkmaz da oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Oğlumu kahraman olarak yetiştiren müdürlerini bu dönemde tanıdım. Hepsini kutluyorum." dedi. Oğlunun Allah'tan başka kimseye boyun eğmediğini dile getiren anne Korkmaz, oğlunun içeride olmasından çok ülkenin son dönemdeki durumuna üzüldüğünü söyledi.

"MİLLETİNE OLAN SEVDASINI SÜRDÜRMEK İÇİN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU"

İstanbul 1'inci bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızı Fatma Yılmazer de "Babam 25 yıl boyunca güvenlik gibi bir hizmet alanında, hak ve özgürlükleri gözeterek toplum adına çalıştı. Bizim onurlu bir yaşam sürmemiz, Türkiye'nin geleceğinin iyi olması için gece gündüz çalıştı. Milletine olan bu sevdası bitmez. Farklı şekillerde bunu devam ettirmek istiyor. Bu yüzden milletvekili adayı oldu. Umarım bu vatan millet için hayırlı olur." şeklinde konuştu.