Batman Kent Konseyi Kadın Meclisi, yürütülen savaş konseptine karşı Kadın Kürsüsü kuruyor. Kadın Meclisi üyelerinden Nefise Akıl Haşimi, barışın iktidarların çıkarları uğruna heba edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, tüm kadınları ve Batman halkını kuracakları Kadın Kürsüsü'ne çağırdı.

Gülistan Caddesi'nde kurulacak kürsüde kadınlar savaşa ve barışa dair duygu ve düşüncelerini dile getirerek, kalıcı bir barışın sağlanması için seslerini duyurmaya çalışacak. Kürsü dışında bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini söyleyen Batman Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinden Nefise Akıl Haşimi, kadınlar olarak barış için alanlara inmeye karar verdiklerini söyledi. Suruç katliamı ile ülkenin kaos ortamına sürüklendiğini kaydeden Haşimi, "Her gün cenazelerin geldiği bölgede, Diyarbakır'da F-16'ların çocukları uyutmadığı 90'lı yıllara geri mi dönüyoruz sorularının sorulduğu bir kaos ortamı yaratılmış olup hepimiz bu durumdan endişe duymaktayız. Zergele köyünde yaşanan katliam ve sınırda bekletilen o kadar cenaze, son dönemde artan bombalı saldırılar başta anneler olmak üzere kadınları derinden yaralamaktadır." ifadelerini kullandı.

'BİZ KADINLAR ALANLARA İNMEYE KARAR VERDİK'

Özellikle kadınlar ve Batman Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak silahların susması için var olan huzur ortamının, barış ortamının sürekliliğinin sağlanması için alanlara inmeye karar verdiklerini belirten Haşimi, Kadın Kürsüsü dışında da kararlar aldıklarını söyledi. Haşimi, "Hepimizin bildiği gibi Êzidi kadınlar büyük bir kırımdan geçti, 74. katliamı yaşadılar ve şu an Batman Belediyesi olarak 3 bine yakın Êzidiyi misafir etmekteyiz. Savaş mağduru olan bu kadın arkadaşlarla dayanışmayı sağlamak adına kadın meclisi olarak ziyarette bulunacağız." dedi.

Kadın Kürsüsü'nde kadınların barış taleplerini haykıracaklarını dile getiren Haşimi, "Orada savaşa tanık olan, savaşı daha taze yaşayan Ezidi annelerimiz, Kobaneli annelerimiz ve aynı zamanda 90'lı dönemlerde çocuklarını kaybeden barış annelerimizde kürsüde barış dileklerini haykıracaklardır." diye konuştu.

Kadın Meclisi olarak ortak bir ortak bir basın açıklamasıyla eylemlerini sonlandıracaklarını belirten Haşimi, "Tabii bütün oluşumlardan destek istedik, gittiğimiz her yerde çok güzel tepkiler aldık. Bütün STK'ların yüzde 90 hepsi bize destek verdi. Batman Kadın Meclisi olarak var olan barışın kalıcılığı için herkesin elinden geldiğini yapmasını ümit ediyoruz. Daha fazla cenazenin gelmemesi için, daha fazla gencecik bedenlerin toprağa düşmemesi için herkesin bu barış sürecini sahiplenmesi gerekiyor." diye sözlerini tamamladı.