Batman'da Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümü olan 15 Şubat dolayısıyla gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda 12 kişi gözaltına alındı.

Belediye önünde toplanan bir grup, Diyarbakır Caddesini trafiğe kapattı. Burada bir araya gelen grup, slogan atarak Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Düzenlenen basın açıklamasının ardından güvenlik güçleri grubun dağılması için uyardı. Polisin uyarısını dikkat almayan grup, polise taş ve molotof attı. Güvenlik güçleri ise gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Birçok sokakta ayrı ayrı barikat kuran grup, polise taş molotof ve el yapımı patlayıcılarla saldırırken esnaf kepenklerini açamadı.

Göstericileri sakinleştirmeye çalışan yaşlı bir adam fenalık geçirdi, bir kişi de çıkan olaylardan dolayı üzülerek ağladı. Bu arada çıkan olaylarda güvenlik güçlerine Özel Harekat timleri Kobralarla destek verdi. Çok sayıda gösterici sokak aralarına dağıldı. Polis ilk belirlemelere göre 12 kişiyi gözaltına aldı. Göstericilerin çoğunun çocuk olması dikkat çekti.
Olaylar belli aralıklara devam ediyor.