Batman’da 40 Sivil Toplum Kuruluşu (STK), Diyarbakır olaylarıyla ilgili sağduyu çağrısında bulunarak, yaşananların bir oyun olduğuna dikkat çekti.

Aralarında siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu 40 sivil toplum örgütü başkanları ve üyeler Atatürk Parkı önünde bir araya gelerek, Diyarbakır’da yaşanan olaylarla ilgili sağduyu mesajları verdi. STK’lar adına konuşan Mali Müşavirler Odası Başkanı Servet Kurt, her şeyden önce yaşam ve toplumsal barışa dönük saldırıları kınadıklarını belirtti. Olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Kurt, “7 Haziran seçimlerinin sonuçları bizlere halkların artık savaş ve çatışma ortamını ve ölümleri istemediğini göstermiştir. Fakat bu mesaj, Türkiye’de savaştan ve çatışmalı ortamdan nemalanan derin devlet ve uzantılarının işine gelmediği gibi varlık nedenlerini de ortadan kaldıracağı açıktır. Bu nedenle bu saldırılar tezgahlanmış ve son bir hafta içinde Diyarbakır’da yapılan bu saldırıların özellikle bazı sözüm ona basın ve medya kuruluşları ve sosyal medya üzerinden asılsız iddialarda bulunarak tahrikkâr bir üslup ile insanları kışkırtan topluma barışı ve huzuru çok gören bu kirli ellerin ürünü olduğu açıktır.” diye konuştu.

Bütün bu saldırıların faillerinin ve kirli bağlantılarının bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Kurt, “Özellikle sosyal medyada olayları tahrik eden kişi ve hesaplara itibar edilmemesini ve bütün toplumsal kesimleri sağduyulu olmaya ve iç barışa daha güçlü bir şekilde sahip çıkmaya davet ettiğimizi kamuoyuna saygı ile sunuyoruz.” dedi.