Batman Baro Başkanlığı tarafından düzenlenen resepsiyona Vali Azmi Çelik, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Murat İlhan, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Türen, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Baro Başkanı Ahmet Sevim, avukatlar ve yargı mensupları katıldı.

Resepsiyonda konuşan Baro Başkanı Ahmet Sevim, Çağlayan Adliyesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen Mehmet Selim Kirazlı’ya Allah’tan rahmet diledi.

Yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Sevim, “Türkiye’de baş döndürücü şekilde gündem değişmektedir. Ancak bizler Türkiye’nin özellikle adalet sistemine ilişkin yapısal sorunlar çözülmeden, gündeme binaen yapılacak yasal değişikliklerin sorunların çözümüne katkı sağlamayacağını aksine sorunları derinleştireceğini düşünmekteyiz. Çeşitli platformlarda 'İç Güvenlik Yasası' olarak nitelenen düzenlemeye ilişkin görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmış idik. Bir kez daha özetle belirtmek gerekirse, suç ve suçlu ile mücadelede mevcut yasaları ağırlaştırmak, temel hak ve hürriyetlerin özüne dokunacaktır. İdari pratiklerin yargısal denetimden çıkaran ve adeta kolluğu adli görevlerinde mülki amire bağlayan düzenlemenin hem erkler ayrığına hem de toplum ihtiyaçlarına ters düştüğünü belirtmek isterim. Güvenlik özgürlük dengesi ülkemiz için daha çok özgürlük ile sağlanabilecektir.” dedi.

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten de yaptığı konuşmada, şehit düşen savcının yakın arkadaşı olduğunu olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Tüten; “Meslektaşlarımızın acısı büyüktür. Ancak Kiraz benim yaklaşık 15 yıllık arkadaşımdı. 1998 yılından beri tanıdığım adam gibi adam, adam gibi bir savcı olan, hiçbir zaman, hiçbir yere eğilip bükülmeyen, işini mesleğini layıkıyla yapan bir arkadaşımızdı. Allah’tan rahmet ailesine sabır diliyorum. Bu tür terör saldırılarının bir daha yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Adliyesi’nde yaşanan olaydan dolayı tüm avukatların suçlu ilan edilmesini doğru bulmadığını ifade eden Tüten şunları kaydetti; “17-18 yıllık savcıyım. Hiçbir zaman hakim, savcıdan veya diğer meslek guruplarından ayırmadım ve hep meslektaşım olarak gördüm. Son olayda avukat arkadaşlarımızın adlarının kullanılmasını bizlerde hakim ve savcılar olarak çokta doğru bulmuyoruz. Çünkü her meslekte olduğu gibi avukatlar arasında da çürük elmalar mutlaka çıkacaktır ancak böyle bir olay nedeniyle tüm avukat camiasını suçlamak ve onları suçlu ilan etmeyi hiçbir zaman düşünmedik. Avukat arkadaşlarımız bunu böyle bilsinler.”