Bitlis Barosu'nun bayan avukatları, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan için basın açıklaması yaptı.

Bitlis Adliyesi önünde gerçekleştirilen ve erkek avukatların da destek verdiği basın açıklamasını Bitlis Barosu adına Baro Disiplin Kurulu Üyesi Şenay Karakuş okudu.
Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığını acil ve uygulanabilir çözüm üretmesi için harekete geçmeye davet eden Karakuş, "Özgecan Aslan hepimiz gibi başladığı gününü maalesef yalnız kaldığı toplu taşıma aracında başlayan ıssız bir ormanda son bulan bir vahşetle tamamladı. Toplumun her alanında cinsel, psikolojik, sosyal ve ekonomik şiddete maruz kalan ve maalesef cinsiyet kimliği isminden önce anılan biz kadınlar yasaların ve uygulayıcıların kadınları korumada yetersiz kaldığını düşünmekteyiz. Biz kadınlar insan olmanın gereği doğuştan elde edilen hakları dahi yasa koyucuların düzenlemeleri ile kısıtlanabilmekte ve bazen de ellerinden alınmaktadır. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını derhal uygulanabilir çözümler üretmek ve hayata geçirmek üzere göreve davet ediyoruz." dedi.

"Kadınlar, bu ülkede sadece kadın cinayetlerini protesto etmiyor Meclis'e de gidiyor, çözüm de üretiyor." diyen Karakuş, devlet yetkililerine şöyle seslendi:"Onlara düşen bu çözüm önerilerini hayata geçirmek için bir an önce harekete geçmektir. Kadın düşmanlığı ile atılan her adımın karşısında biz hukukçular olacağız. Özgecan arkadaşımız öldürülen ilk kadın değil, ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz."