Ankara’da meydana gelen ve 86 vatandaşın hayatını kaybettiği patlama nedeniyle CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, hükümetin kendini gözden geçirmesini istedi. Olayla ilgili açıklama yapan bakanların acziyet içinde olduğunu belirten Bayraktutan, "Adana'da başsavcıyı içeri atanlar, polisleri içeri atanlar, jandarma görevlilerini içeri atanlar terörün kendi başkentlerinde nasıl işlediğini gördüler. Bu çok basit bir olay değil, devlet içerisinde bir yapılanmadır." dedi.

Ankara'daki patlama sonrası Artvinliler çok katlı otopark önünde bir araya geldi. Artvin Demokrasi Güçleri Platformu adı altında Artvin’de basın açıklaması gerçekleşti. Basın açıklamasında Ankara’da bulunan Artvinlilerin sağlık durumları hakkında bilgi verilirken saldırı kınandı, hükümet ise istifaya davet edildi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın da katıldığı basın açıklamasını platformun basın sözcüsü Eğitim Sen üyesi Bilgehan Erdem gerçekleştirdi. Erdem açıklamasında, "Bu bombalar bizlerin kardeşliğine, çağdaş cumhuriyete, birlikte yaşamaya, ülkemizin aydınlık geleceğine, daha mutlu daha müreffeh bir ülkede yaşamaya olan inancımıza, atılmıştır. Bu bombalar iç savaş çıkarıp kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin, bundan oy alabilmek ve muhalif olan herkesi sindirmek isteyenlerin, ve daha fazla kan daha fazla oy, daha fazla kan daha fazla oy, daha fazla kan daha fazla oy diyenlerin bombasıdır." dedi.

Patlamayla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Bayraktutan ise "Cumhuriyetin başkentinde yani en güvenilir olması gereken yerde, bakanlıkların olduğu bir yerde böyle hain bir saldırı yapılıyor. Bu Türkiye'nin bütünlüğüne yönelik bir saldırı, bu saldırı sonucunda hükümetin kendini iyi bir şekilde tartması gerekiyor acaba nerede hata yaptık diye." dedi.

'İÇİŞLERİ BAKANINA YAZIKLAR OLSUN'

IŞİD terörüyle alakalı olarak Adana'da yakalanan TIR'larla ülke dışına terör ihraç eden bir ülkenin kendisine bulaşan bu terör karşısında ne yapması gerektiğini iyi düşünmesi gerektiğini belirten Bayraktutan, "Biraz önce 3 tane bakanı dinledim. Bir acziyetin ne olduğunu gördüm, içişleri bakanına yazıklar olsun, bakın bir milletvekili olarak söylüyorum. Böyle bir tabloda içişleri Bakanı çıkmış ne yaptığını bilmiyor. Biraz sonra Başbakan da açıklama yapacak. Batıda böyle bir saldırı karşısında onurlu olan bir insanlar, onurlu hükümet bir dakika bile durmaz istifa eder. İçişleri bakanı koltuğunu bir dakika bile işgal etmemesi gerekiyor o zatın. Yanında olan Adalet Bakanı'nın, Sağlık Bakanı'nı biraz önce açıklamada tam bir acziyet içinde. Yani böyle bir güvenlik zaafiyetinde hiçbir şey olmamış gibi davranıp, pişkinlik içerisinde 3 günlük siyasi seçim faaliyetlerini iptal ettim demek ancak bir insanın acziyetini gösterir." şeklinde konuştu.

'BAŞSAVCIYI, POLİSLERİ, JANDARMA GÖREVLİLERİNİ İÇERİ ATANLAR TERÖRÜ BAŞKENTLERİNDE NASIL İŞLEDİĞİNİ GÖRDÜLER'

Siyasi iradenin Suriye'ye terör ihraç ettiğini öne süren Bayraktutan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Adana'da başsavcıyı içeri atanlar, polisleri içeri atanlar, jandarma görevlilerini içeri atanlar terörün kendi başkentlerinde nasıl işlediğini gördüler. Bu çok basit bir olay değil, devlet içerisinde bir yapılanmadır. Devletle bağı olmayan, istihbaratla bağı olmadan, yapılanmanın böyle bir saldırıyı yapmak olağanüstü bir şey.

ONURLU İNSANLAR, HAYSİYETLİ İNSANLAR O KOLTUKTA OTURMAZLAR

Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde geliyorsun bir bomba patlatıyorsun, 100 kişiye yakın canımızı kaybediyoruz. Hükümetin bunu sorgulaması gerekiyor, Bakanların bir dakika bile o koltukta oturmaması gerekiyor. Onurlu insanlar, haysiyetli insanlar o koltukta oturmazlar. Pişkin pişkin çıkıp da televizyon kanallarına canlı yayında ifade vermezler diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Birileri 'bu ülkede seçim olmaz' dediğine dikkat çeken Bayraktutan "Görüyoruz bir senaryo yayınlanmaya çalışılıyor. Bu senaryoda gerçekten inanılmaz bir tablo. Yani bugün sabahtan beri canımız yanıyor. Türkiye'nin birliğine, kardeşliğine, yönelik bir saldırı bu. Eğer bu ülkede PKK ne yaptıysa, yani geriye doğru baktığımız zaman, demek ki başka yapılar da ülkeyi bölmeye çalışıyor. Ama şunu herkes bilsin, Türkiye'yi bölemeyecekler, Türkiye ile alakalı bu oyunlar sonunda istedikleri amaca muvaffak olamayacaklar. Hükümet kendini sorgulamalıdır diye düşünüyorum” dedi.

Artvin'den eyleme katılmak için Ankara'ya gidenlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamanın ardından bir araya gelen grup olay çıkarmadan dağıldı.