Bayram namazı için Müslümanlar camilere akın etti. Camilerin dolup taştığı namaz sonrası vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ramazan Bayram Namazı için Eyüp Sultan Camii’ne yediden yetmişe binlerce vatandaş geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren saf tutan vatandaşlar bayram namazı öncesinde yapılan vaazı dinledi. Namaz vaktinin gelmesiyle birlikte caminin içini, avlusunu ve meydanı dolduran Müslümanlar namaza durdu.

Namazın ardından tekbirler getirildi. Hutbenin ardından dua eden vatandaşlar cami çıkışı bayramlaştı. Cemaate lokum ikram edenler de vardı.

Bayram namazı için her sene Eyüp’e geldiğini belirten Erdal Yıldız, “Burada daha coşkulu oluyor. Namazımızı kılıyoruz arkasından mezarlıkları ziyaret ediyoruz.” dedi.

Bağcılar’dan geldiğini ifade eden Recep Tepeci, “Vatana millete ve tüm İslam alemine hayırlı geçmesini diliyoruz. Milletimizin başındaki belaların temizlenip huzura kavuşmasını temenni ediyorum. Bu bayram gününde ailelerinden uzakta, bin bir zor şartlarda Silivri’de bulunanlara da özellikle hayırlı bayramlar diliyorum.” diye konuştu.