Van'da 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen depremde 24 kişinin yaşamını yitirdiği Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram hakkındaki davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmada, Tevfik Bayram'ın avukatı Mehmet Denizoğlu, AFAD tarafından hazırlandığını belirttiği ‘Hasarlıdır-oturulur’ yazılı ön hasar tespit formunu mahkemeye sunması dikkat çekti. Depremde hayatını kaybedenlerin avukatı Övgü Erdoğan, "Eğer böyle bir belge vardıysa şimdiye kadar AFAD neden vermedi. Ayrıca AFAD defalarca yaptığı açıklamalarda otelde inceleme yapmadığını söyledi." dedi.

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 25 binayla birlikte Bayram Oteli de yıkıldı. Yıkılan otelin enkazında 24 kişi yaşamını yitirdi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada otel sahibi Tevfik Bayram, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Müştekilerin itirazı üzerine dosyanın gönderildiği Yargıtay 12. Ceza Dairesi, eylemin ağırlığı ve ölen kişi sayısının fazlalığı nedeniyle otel sahibi Tevfik Bayram'a verilen cezayı az bularak yerel mahkemenin kararını 6 ay önce bozdu. Kararın bozulması sonrası dosyanın gönderildiği Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci duruşma yapıldı.

Sabah saatlerinde başlayan duruşmaya Van Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tevfik Bayram sağlık sorunları nedeniyle canlı yayınla duruşma salonuna bağlandı. Bayram'ın avukatı Mehmet Denizoğlu, AFAD tarafından hazırlanan bir belgeyi delil olarak mahkeme heyetine sundu. Ön hasar tespit formu olan ve Bayram Oteli'ne ‘Hasarlıdır oturulabilir’ ibaresinin yazılı bir belge olması dikkat çekti. Bunun üzerine mahkeme heyeti belgenin aslının AFAD'tan istenmesine ve tutuklu sanık Tevfik Bayram'ın sağlık durumunun cezaevinde kalmasına uygun olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp'a sevkine karar verdi. Duruşma 19 Mart 2015'e ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan depremde hayatını kaybedenlerin avukatı Övgü Erdoğan, sanık avukatları tarafından mahkemeye sunulan belgenin Tevfik Bayram'ın suçunu ortadan kaldırmadığını söyledi. Erdoğan, "Eğer böyle bir belge vardıysa şimdiye kadar AFAD neden vermedi. Ayrıca AFAD defalarca yaptığı açıklamalarda otelde inceleme yapmadığını söyledi. Eğer böyle bir belge doğruysa ve sonradan hazırlanmamışsa vatandaşlar, mahkemeler devlet tarafından kandırılmıştır. Burada AFAD büyük bir suç işlemiştir." dedi.