Samsun’un ilkadım ilçesinde bayram tatili için memleketine giden yaşlı kadının evinden gelen gaz kokusu mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı.

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdede Mahallesi Şehitler Sokakta Meliha Güney(60) isimli kadının özürlü kızıyla birlikte oturduğu evden tüp gaz kokusu gelmesi ve ev sahibinin kapıyı açmaması üzerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekiplerini harekete geçirdi. Yoğun gaz kokusunu alan 4 katlı binada oturanlar ilk olarak yaşlı kadının birinci kattaki evinin zilini çaldı. Kapı açılmaması üzerine vatandaşlar durumu emniyete bildirdi. Olay yerine gelen polis durumu itfaiyeye bildirerek eve balkondan merdiven yardımı ile girilmesini istedi. Her ihtimale karşılık olay yerine bir de 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. Levye yardımıyla balkon kapısını açarak içeriye giren ekipler evde kimsenin olmadığını görünce rahatladı. Evin tüm kapı ve pencerelerini açan ekipler gaz kokusunun yıpranmış tüp borusundan yada ocağın bozuk gözlerinden gelebileceğini belirtti.

Yapılan soruşturmada yaşlı kadının bir gün önce hiçbir komşusuna haber vermeden özürlü kızını da alarak bayramı geçirmek üzere köyüne gittiği öğrenildi. Mahalle sakinleri Nisan ayında da baca yangınından aynı apartmanın dördüncü katında yangın çıktığını bu sebeple tekrar yangın çıkma ihtimali nedeniyle paniğe kapıldıklarını söyledi.